Jakub Hlaváč
21. listopadu 2017 • 19:42

Ztratil respekt. Trest pro Gudase je ještě mírný, nic mu nesečetli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seknout ležícího protihráče holí do krku je za hranou. A hájit se, že to bylo vedenou malou intenzitou… To neobstojí. Ani nemůže. Protože pokud má být hokej tvrdou hrou, tak jí může být na základě alespoň základního respektu mezi protihráči. Radko Gudas ho tentokrát na chvíli ztratil. Předvedl zákrok, který je takřka neomluvitelný. Pokud by trefil jen trochu nešťastně, mohl z toho být malér ještě dalekosáhlejší. Dobře, že se český bourák omluvil, bohužel to nemůže smazat všechno.



Obránce Flyers má svou hru na tvrdosti založenou. V pořádku. Liga si ho sem tam za nějaký hit předvolá, to k tomuhle řemeslu patří. A je to normální. Jenže tentokrát šlo o výraznější prohřešek. Protože neměl s hrou nic společného.

Trest na deset zápasů je dlouhý. Chápu. Ale zároveň možná ještě mírný. Pryč jsou doby, kdy hráči byli pro NHL jen maso a kosti, které občas praskají. Teď si soutěž chce své hvězdy ochránit i ze strachu z jejich právníků a trvalých následků.

Gudas jí dal do rukou materiál, který mu mohl zmrazit činnost na výrazně delší dobu. Pokud by byl opravdu v něčí nemilosti, mohlo se mu to sečíst. Nestalo se. I k nelibosti části zámořských fanoušků si disciplinární komise zachovala odstup a byla shovívavá. Možná naposledy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud