Jan Jaroch
15. listopadu 2013 • 15:00

Mluvit bude síla týmů. A Češi mají dobrou šanci na obhajobu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbové snad nechtějí vyhrát Davis Cup? Po včerejším losu v bělehradské hale se před stříbrnou mísou srotily týmy ke společným fotografiím. A zatímco si čeští borci dávali dobrý pozor, aby se stoletého poháru Dwighta Davise ani nedotkli, srbský kapitán Bogdan Obradovič i Novak Djokovič se k němu tulili jak k pohledné blondýně.



Ale vážně, pověrčivost tohle finále nerozhodne, mluvit bude síla týmů. A pokud si projdete všech pět očekávaných zápasů víkendu, ve třech z nich by měli mít navrch čeští borci.

Jistě, proti týmu s Novakem Djokovičem již v podstatě dopředu prohrávají 0:2, zbylé tři by však měli jít jejich směrem. O něčem takovém by se nedalo mluvit, kdyby proti B+Š stály i těžké váhy Tipsarevič s Troickim. Řízení osudu je však nevyzpytatelné a štěstěna nyní nabízí českému výběru obhajobu na stříbrném podnose.

Srbský tým je v rozkladu a musel hodit do finálové vřavy zelenáče Dušana Lajoviče. Se vší úctou k němu: pokud jste ve 23 letech ve druhé stovce žebříčku, jen skutečně výjimečně ve vás může dřímat hráč, jenž má na to rozhodovat finále Davis Cupu. Zvlášť, když čelí síle, jíž zosobňují Berdych se Štěpánkem.

Tohle je prostě šance na obhajobu, o níž se ještě před pár měsíci ani nesnilo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud