Jan Jaroch
4. června 2014 • 14:23

Berdychovo černé úterý. Velcí hráči si volno ve čtvrtfinále neberou

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střetl se s velkým výkonem v podání Ernestse Gulbise. Sám na kurtu působil jako komparz, aby měl na kom Lotyš ukázat svůj talent. Bookmakeři Tomáše Berdycha před čtvrtfinále French Open pasovali na favorita, ale nemohli být dál od pravdy.



I takové dny, kdy se vám nedaří a soupeř by trefoval kurt i ze šatny, se musí skousnout. „Teď teprve začíná turnaj,“ prohlásil sebevědomě český tenista, když zdolal Američana Johna Isnera a pronikl mezi osm posledních mužů v turnaji.

Ve vysoké o hře těch nejlepších skončil záhy. Není to ostuda. Vždyť jen Rafael Nadal za letošní sezonu posbíral víc vyhraných utkání než Lotyš. Vždyť i Roger Federer se v osmifinále přesvědčil, jak pálivé jsou Gulbisovy rány. Když má výřečný „Ernie“ svůj den, může porazit kohokoliv.

Berdych uhrál na svém nejméně oblíbeném grandslamu čtvrtfinále, předvedl celkově solidní výkony i výsledek. Není ale na místě odbýt černé úterý máchnutím ruky. Sám tenista rád zdůrazňuje, že člověk musí chtít stále víc, stále pracovat a přicházet s novými věcmi.

Pokouší se o to, jeho kariéra jde pořád vzhůru a nejlepším se blíží. A to je problém zápasu s Gulbisem. Velcí hráči, mezi něž by chtěl člověk Berdycha už už počítat, si špatné dny ve čtvrtfinále grandslamů nevybírají! Zdá se, že je český tenista zralý připojit se k houfu ostatních a oslovit s žádostí o pomoc šampiona minulosti. Ten právě takové neduhy může vyléčit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud