Jan Jaroch
21. května 2022 • 15:55

Obhajoba z voleje? To nechcete. Paříž letos není vrchol Krejčíkové

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou z nejcennějších tenisových komodit je lauf či momentum, jak říkají Američané. Prostě ten stav, kdy máte nahráno tolik vítězných zápasů, že je každý pohyb na kurtu zautomatizovaný, nemusíte příliš přemýšlet, vaše sebevědomí má bicepsy jak kulturista a hrajete na autopilota.



Když tohle chybí, i ti nejlepší jsou jen svým stínem. Když po deportaci z Austrálie rozjížděl Novak Djokovič sezonu, vyhrál jen dva ze čtyř zápasů. Karolína Plíšková až teprve tenhle týden zapsala dvě vítězství za sebou, a to už se po zlomenině pravého zápěstí vracela na začátku března. Dominic Thiem, dvojnásobný finalista Roland Garros, po vleklém zranění zápěstí letos ještě nevyhrál ani jeden ze šesti zápasů. Tenis je prostě spravedlivý – kdo je zrezlý a ne v top formě, musí počítat s fackami. A jak vám potvrdí každý tenista, žádný trénink vás nepřipraví na zápas pod stresem, to je úplně jiná bestie.

Až v pondělí vypochoduje Babora Krejčíková na Chatrierův stadion, tohle všechno bude stát proti ní. Absentovat na túře čtvrt roku a vrátit se akorát v moment, kdy vás čeká obhajoba grandslamového titulu, to vážně nechcete.

Barbora Krečíková a francouzský tenista Quentin Fillon Maillet při losovacím ceremoniálu Roland Garros 2022
Barbora Krečíková a francouzský tenista Quentin Fillon Maillet při losovacím ceremoniálu Roland Garros 2022

Jenže co si počít, když jsou tak rozdané karty? Makat a začít budovat momentum, které pak zúročíte třeba někde jinde. I proto Krejčíková před časem prohlásila: „Vrchol sezony pro mě Paříž není. Spíš počátek. Vrchol teprve přijde.“

Takhle bychom měli my všichni nahlížet na její francouzské snažení 2022. Každé kolo bude úspěch. Nakonec i zdánlivě riskantní tah, že se tenistka přihlásila po dlouhé pauze okamžitě do singlu i deblu, ač tvrdí, že program musí volit velmi obezřetně, o mnohém svědčí. Je třeba počítat s brzkým krachem, po němž se druhý život ve čtyřhře může hodit.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud