Jan Malý
15. listopadu 2018 • 23:46

Neexperimentovat se vyplatilo, Šilhavý ždíme z týmu jeho potenciál

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý slíbil, že nebude proti Polsku experimentovat. Dodržel to a vyplatilo se mu to. Na hřiště poslal ze svého pohledu tu nejsilnější možnou sestavu, dal jí další možnost, aby se zase o kousek víc sehrála. Jeho soubor získal opět ždibec sebevědomí, proti účastníkovi mistrovství světa měla hra českého týmu patřičnou úroveň a kvalitu. Odměnou byla výhra 1:0.



Je skoro až pozoruhodné, jak se národní mužstvo, před dvěma měsíci rozložené a ponížené po debaklu v Rusku, dokáže prezentovat. Hráči mají chuť, jsou živí, jsou schopní předvést zodpovědný výkon, umí dobře zahrát.

Trenér Šilhavý z nich dokáže poskládat fungující tým, z něhož vytříská jeho skoro maximální potenciál. Určil osu, na níž staví. A dle své nátury do zaběhlé sestavy nerad sahá.

Někdo si může říct, proč nedá v přátelském utkání víc prostoru i jiným hráčům, ale zkušený kouč postupuje pragmaticky. Využívá každou příležitost, aby si kostra týmu osvojovala to, co po ní chce.

I proto se mu rodí ideální základní jedenáctka, většinu postů v ní má už obsazenou. A nemusí v ní být například Vladimír Darida, který byl v posledním období motorem reprezentačního mužstva. Trojice Tomáš Souček, David Pavelka a Bořek Dočkal se ve středu hřiště osvědčila, Darida jim vytvoří zdatnou konkurenci a samozřejmě může se i do sestavy dostat.

Ale divoké rotování je pryč. A zápas v Polsku každopádně potvrdil, že cesta, po níž vede Šilhavý reprezentaci, je správná.

Jankto: Pod Jarolímem to byl trochu chaos. Hráči občas nevěděli, kam běhat
Video se připravuje ...

Charakter české reprezentace je zdravý. Srdíčko je základ, říká Čelůstka
Video se připravuje ...

Češi mají cenný skalp. Silné Poláky s Lewandowskim porazili 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud