Jan Malý
10. února 2020 • 09:48

Dává příchod Tijaniho do Slavie smysl? NE. Ubere prostor Zimovi a dalším

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

POLEMIKA | V době hojnosti, kterou si celá červenobílá obec momentálně užívá, se zdá, že Slavia zkouškou Mohameda Tijaniho nic neriskuje. Je víceméně nezávazná, z pohledu peněz to pro mistra bude prakticky za hubičku. Přesto si myslím, že hostování urostlého afrického stopera, byť v žádném případě nechci snižovat jeho schopnosti a potenciál, v Edenu smysl nemá.



Zaprvé: Ať už je pravda o Tijaniho zdravotním stavu jakákoliv, je evidentní, že jeho koleno není zcela v pořádku. Nemusí ho limitovat a Tijani může (i třeba dlouhou) dobu bez problémů hrát a snášet dril na nejvyšší úrovni.

Na druhou stranu bude ke zranění výrazně náchylnější než jiní hráči, riziko je u něj na každý pád větší. Že na něm chce Slavia minimálně zkusit vystavět svou budoucnost, risk je.

Zadruhé: Aby si ho štáb trenéra Jindřicha Trpišovského proklepl, bude mu muset dát příležitost v ostrých zápasech. Tím ubere prostor jiným, třeba Davidu Zimovi, sekundárně pak Oscarovi nebo juniorovi Lukáši Červovi, který dostával v přípravě docela dost času na hřišti.

Tedy hráčům, pro něž má být následující půlrok ideální dobou pro adaptaci a začlenění do slávistického systému. Při gigantickém šestnáctibodovém náskoku se snadněji vstřebá nějaká chyba. Ale červenobílé čeká na jaře jen patnáct zápasů v lize, experimentovat se zase moc nedá. A obvyklé opory budou taky potřebovat hrát.

Zatřetí: Sám Tijani bude v těžké pozici. Zatím se osvědčil jen ve druhé lize a teď má zaujmout rovnou v nejlepším českém týmu. Navíc při sesekaných zápasových možnostech. Aby to pro něj nebyla až moc velká výzva.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud