Jan Podroužek
14. října 2022 • 18:25

Slavia: komfort místo přísnosti. Pro Koláře vejminek, Teclův vliv nepatrný

Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prostředí ve Slavii dlouho neslo přívlastek náročné až možná nesmlouvavé, šanci měli jen ti nejsilnější a podle toho to taky vypadalo. Jenže od té doby se řada věcí změnila a k některým případům se začalo přistupovat s výjimečnou shovívavostí.



Bude to znít možná příliš kategoricky, ale tady je řeč o profesionálním fotbale. O akciovce, která je závislá na výsledcích sportovních i ekonomických a musí se podle toho přísně chovat, pokud jich chce dosahovat.

Je ale patrné, že třeba pro Ondřeje Koláře se angažmá v Edenu stalo (ne)zaslouženým vejminkem. Z brankáře, který svého času platil za možná vůbec nejlepšího s českým pasem, se stala dvojka neúměrného platového ohodnocení. Přičemž vedení na to nijak zvlášť nereagovalo a sypalo peníze do černé jámy.

Druhým případem může být Stanislav Tecl, jenž dlouho absorboval kritiku fanoušků a veřejnosti, načež se vzchopil v nedávných ligových zápasech jednoduššího profilu. Kouč Jindřich Trpišovský mu neváhal vyseknout poklonu – stejně jako v příhodný moment Kolářovi. Teď se ale vliv zkušeného útočníka zase skácel blíže k nepatrnosti.

Realizační tým a vedení klubu může oponovat, že za stejné období byl k jiným hráčům velmi přísný. To se ale převážně týká mladých hráčů, v nichž dřímal potenciál: za všechny Daniel Fila. Místo aby trenérský štáb své vytoužené nadějné posily rozvíjel a vylepšoval jako dřív, zvolil si taky trochu komfortnější cestu a vsadil spíš na staré známé.

Možná to celý tým vidí a v kritických okamžicích taky jeho část mírně cukne.

Výsledkem nejen tohoto stále není definitivní průšvih, ale je teď kabina plná těch, kteří zaberou, aby se to skutečně nestalo?

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud