Jan Podroužek
17. května 2023 • 21:10

Slavia je nejlepší tým, v němž to neviditelně skřípe. Potřebuje zeštíhlit

Autor: Jan Podroužek, inf
Vstoupit do diskuse
27
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JANA PODROUŽKA | Jsou kluby, kde je status quo, řekněme určitý samospád, docela vítaným přístupem. Silné kádry se obměňují jen v případě naprosté nutnosti, cíle zůstávají stejné. Slavia ale patří do kolonky velmi dynamických rozvojových celků, které musí být neustále ve střehu. A tudíž se nesmí bát své dosud funkční mechanismy v příhodnou chvíli probořit, nebo změnit, pokud to začne zavánět. Třebaže jde o risk…



To ale v Edenu jako by přehlíželi. Výsledkem je široký kádr, jenž je ovšem tak rozvětvený proto, že celá řada hráčů, kteří v minulých sezonách odváděli v mužstvu bezesporu kvalitní práci, má opakované zdravotní problémy, a trenér Jindřich Trpišovský se jich přesto odmítá vzdát. A nádavkem chce mít k dispozici dostatečně početné možnosti k jejich neustálému nahrazování.

Chyba lávky. Aby znovu vytvořil silný celek, potřebuje ho zeštíhlit a zátěž navalit na fyzicky a mentálně odolné jedince, které pak jednodušeji obalí hráči širšího kádru a talentovanými jedinci. Připravení fotbalisté to dokážou urvat, dobře složený tým jakbysmet. Pak se i lépe dobere souhře, efektivnějšímu hernímu projevu, jenž mu v poslední době v klíčových fázích sezony nefungoval, a Slavia přišla o dva tituly, které ale klidně mohla mít.

Ze všech dostupných dat, statistik a analýz stále vylézá jako nejsilnější tuzemský tým, pak je o to víc zarážející, že se dvakrát v řadě nechá předběhnout Viktorií Plzeň a Spartou. Odpovědi na tuhle otázku musí realizační tým a vedení klubu hledat a nespokojit se s pouhým triviálním konstatováním, že to jen chce lepšího střelce a dalšího stopera k Igohu Ogbuovi a bude vymalováno.

Možná nebude, když síla týmu je dostatečná i v porovnání s Plzní a se Spartou, a přesto to dvakrát za sebou rupne. Skřípe to někde, kam není na první dobrou pořádně vidět…

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

 

Vstoupit do diskuse
27
Články odjinud


Články odjinud