Jiří Fejgl
Premium
25. září 2022 • 11:00

Šilhavý chyboval, hráči v depresi nestačili. Ve Švýcarsku to chce risk

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
16
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to symbolická chvilka, odehrála se v 75. minutě zpropadeného zápasu českých fotbalistů s Portugalci (0:4). Levý stoper Václav Jemelka hodil aut Tomáši Součkovi. Kapitán, jenž si sběhl ze středu pole, mu chtěl balon z prvního dotyku vrátit. Nikým nebyl atakován - šlo zkrátka o banální situaci. Jenže poslal bílou kouli snad dva metry od levé nohy plzeňského zadáka a daroval míč soupeři. Jen zakroutil hlavou, omluvil se.



Jeho „kousek“ přesně zapadl do sobotní tryzny, nejvyšší domácí prohry v samostatné české historii. Češi padli v Lize národů s mančaftem velkého Cristiana Ronalda 0:4 a jsou blízko sesunu z elitní úrovně kontinentální soutěže.

Pokud v úterý nevyhrají ve Švýcarsku (je to vůbec reálné, když zvládlo zvítězit ve Španělsku?), pošupajdí do béčkového levelu. Nic moc představa...

Do nekomfortní situace se však reprezentace dostala sama. Trenér Jaroslav Šilhavý totiž proti Portugalcům vsadil na výrazně depresivní sestavu. Co si pod tím představit?

Kompletní známkování českého týmu si projděte zde >>>

Nejprve však připomeňme - a uznejme - jednu věc: Portugalci jsou tak trochu odlišný svět. Stačí si projít základní sestavu, zapomenout na jména, jen vypíchnout kluby, za něž borci hrají: FC Porto - Manchester United, Manchester City, Paříž St. Germain, Neapol - Betis Sevilla, Manchester United, Wolverhampton Wanderers - Manchester City, Manchester United, AC Milán. Brutální síla.

„Bylo to čistě o kvalitě soupeře. Portugalsko bylo úplně jinde,“ uznal útočník Patrik Schick, asi jediný, kdo se čistou fotbalovou kvalitou může soupeřům rovnat.

Jeho hodnocení je příkré, pravdivé, nelze ho však jen tak přijmout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
16
Články odjinud


Články odjinud