Jonáš Bartoš
14. února 2017 • 18:41

Rivalita Plzně a Slavie. Je tu několik důvodů, proč se napětí přiostřilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Určitě to ligu pořádně okoření. Plzeň a Slavia si vyměnily štiplavé poznámky ještě před tím, než se rozhoří ostré jarní boje o titul. Plzeňští šéfové Tomáš Paclík s Adolfem Šádkem na jednu stranu v úterý obrušovali hrany, nicméně napětí mezi kluby přetrvává. Už teď je jisté, že jarní šlágr mezi aspiranty na titul bude za necelé tři týdny znatelně vyhrocené.



Že do sebe šijí Viktoria se Spartou, na to už si český fotbal zvykl. Jenže teď se pořádně přiostřilo i mezi Plzní a Slavií. Trenér Viktorie Roman Pivarník už dříve naznačil, že „sešívaní“ šponují trh s hráči a platí přemrštěné částky. Na to ho přes Twitter uzemnil šéf z Edenu Jaroslav Tvrdík.

Chceme Slavii vrátit bůra, shodují se Paclík se Šádkem
Video se připravuje ...

Pivarníkovy věty nejspíš vyplývaly z přestupové ságy kolem Jana Sýkory. Talentovaný univerzál už měl v Plzni vedení slíbit, že si znovu navleče dres rodného města. Do Sparty, která měla předkupní právo, se mu nechtělo, prý by si tam zahrál spíš na místě krajního obránce, kde mu to až tolik nevoní.

V Plzni mu slíbili podhrotový post, případně na kraji zálohy. Jenže vábení z Edenu bylo nakonec silnější, Západočeši se museli ohlédnout jinde a přivedli Andrease Ivanschitze.

Cíl je jasně daný, hlásí před jarem Hubník. S Plzní chce titul
Video se připravuje ...

Vzájemné štengrování není jen otázkou posledních týdnů. Kluby už se nemusejí léta na fanouškovském poli. Západočeši viní kotel z Edenu z těžkého zranění jednoho ze svých mužů, v posledních letech došlo k několika střetům mezi oběma tábory. Při vzájemných zápasech padají ostré nadávky, bezpečnostní složky se pokaždé musí mít na pozoru.

Generálního ředitele Adolfa Šádka zase vytočilo do ruda, když slávisté „jeho“ Plzni nadělili na konci minulé sezony v Edenu „bůra“. Zápas, ve kterém už o nic nešlo - Viktoria měla jistý titul - nakonec výrazně přispěl k pádu trenéra Karla Krejčího. Ostudu teď chce Plzeň při prvním návratu do Edenu od velkého výprasku odčinit.

Pro zajímavost a napětí v lize je každopádně velké plus, že se Slavia přihlásila k dostihům o ligový titul. Pokud kluby během jara nepůjdou za hranu vzájemného respektu, jedině dobře, že se do zápasů maximálně nahecují. Pouze zápasy s tvrdou konkurencí se můžou hráči i týmy dál posouvat. To ostatně přiznali i plzeňští šéfové.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 5:0. Mistr se rozloučil debaklem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud