Jonáš Bartoš
12. října 2022 • 23:30

Havlovo neštěstí, pak naděje. Bílkovy změny ukázaly Plzni směr

Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský krajní obránce se na večírek s Bayernem těšil jako malé dítě na sladkou odměnu. Jenže realita proti bavorským hvězdám je tuze krutá. Přes stranu Milana Havla padly všechny čtyři góly, až po poločasovém střídání plzeňská hra potěšila domácí fanoušky. Vyhraná druhá půle a mnohem odvážnější výkon po přeskupení řad naznačily, že Viktoria nemusí být v Lize mistrů neustále za otloukánka. 



„Asi se Manému občas kouknu na záda,“ usmíval se Havel už před prvním duelem v Mnichově. Úsměv ho brzy přešel. Ve středu se na hvězdného útočníka koukal z uctivé vzdálenosti mnohem častěji, než by si představoval. Hlídat Maného a další rychlíky vypadalo spíš jako Havlovo neštěstí. Přes jeho stranu šly všechny čtyři trefy favorita, které rozložily domácí snahu. Plánovaná odvaha, nadšení a tlak na německého giganta přišel až po přestávce.

Plzni pomohl přechod do rozestavení se třemi obránci, najednou se výrazně osmělila. Pravda, Bayern už měl po snadno získaném náskoku pocit, že zápas dávno rozhodl a šetřil síly na víkendovou bundesligu proti Freiburgu. Jenže nakonec dopustil zajímavou zápletku a přiblížil Bílkovu partu na dostřel mnohem víc, než sám chtěl.

Kompletní známkování Plzně si projděte ZDE >>>

Plzeň vyhrála druhý poločas, po brankách Adama Vlkanovy a Jana Klimenta fanoušci děkovali domácím hráčům. Konečná prohra 2:4 vypadá mnohem snesitelněji, než hrozivý začátek. Lidem se z Doosan Areny odcházelo lépe, než po dojmech z rozpačitého úvodu.

Ve zbývajících dvou zápasech Ligy mistrů Plzeň na nadějné momenty potřebuje navázat. Hráči snad už od první minuty pochopí, že se nemají čeho bát, nesklopí hlavy po první inkasované brance.

Přetrvávající nula u kolonky body ve skupině trvá, ale z utkání si Viktoria odnese i kladné body. Trenér Bílek má plus za rychlou poločasovou reakci, zápas po půli mu pozměněná sestava výrazně zpříjemnila. Celému týmu dodá návod k tomu, jak potrápit i Inter a Barcelonu.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 62. Vlkanova, 75. Kliment

Hosté: 10. Mané, 14. Müller, 25. Goretzka, 35. Goretzka

Sestavy

Domácí: Staněk – Havel (46. Holík), Hejda (C), M. Tijani, Jemelka (46. Pernica) – Bucha, Kalvach – Kopic (25. Jirka), Vlkanova (81. Pilař), Mosquera – Chorý (46. Kliment).

Hosté: Ulreich – Mazraoui, Pavard, Upamecano (70. Wanner), Stanišić – Goretzka (56. Gravenberch), Kimmich – Coman (46. Choupo-Moting), Müller (28. Tel), Sané (70. Sabitzer) – Mané.

Náhradníci

Domácí: Jedlička, Tvrdoň, Pernica, Holík, Čermák, Ndiaye, Pilař, Bassey, Jirka, Kliment

Hosté: Schenk, Choupo-Moting, Wanner, Sabitzer, Gravenberch, Tel

Karty

Domácí: Mosquera

Hosté: Mazraoui, Sabitzer

Rozhodčí

Frankowski – Boniek, Winkler (vš. Polsko)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

11 326 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter Milán 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud