Karel Häring
4. ledna 2013 • 18:00

Plzeň s Teclem riskuje. Ale je to lepší než oživování "mrtvol"

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň vstoupila nákupem Stanislava Tecla do dosud neprobádaného území. Je jedno, jestli za něj v první fázi zaplatí Jihlavě osmnáct, dvacet nebo dvaadvacet milionů, faktem je, že klub se zatím nepouštěl do velkých přestupů.



Každý nákladnější transfer s sebou nese riziko. Západočeskému klubu se - doposud – vesměs dařilo rychle začleňovat do týmu nové tváře (existují samozřejmě i výjimky jako Fillo nebo Wágner).

V létě 2011 přišel Václav Pilař a během několika měsíců z něj byla hvězda. I Marián Čišovský pomohl do Ligy mistrů. Loni v zimě přišel Václav Procházka a rychle si zvykl, i když ho na čas vyřadilo zranění.

Ve správný čas začal trenér Pavel Vrba dávat větší prostor i „vlastním“ Vladimíru Daridovi či Davidu Štípkovi.

Ti všichni měli jednu výhodu. Prakticky nikdo od nich nic nečekal. Tecl však přichází v jiné pozici. Od první minuty, kterou v plzeňském dresu vyrazí do zápasu, bude pečlivě sledovaný. Bude pod velkým tlakem. Ten může narůstat v případě, že hned úvod angažmá nevyjde podle očekávání.

Ale i přes tahle rizika se Plzni pravděpodobně tahle investice vyplatí. Tecl je ambiciózní, talentovaný hráč, který to má podle lidí ze svého okolí v hlavě srovnané.

Navíc může svou přítomností probudit Marka Bakoše. Ten dosud neměl ve Viktorii na hrotu pořádnou konkurenci. Ačkoliv mu to nešlo, měl téměř jistotu, že nastoupí i v dalším zápase.

U žádné investice dopředu nevíte, jestli se vyplatí. Ale riziko spojené s miliony za Tecla je každopádně sympatičtější než většinou neúspěšné pokusy o restartování kariér u hráčů, kteří v cizině propadli. A že české kluby mají těchto „mrtvol“ na kontě dost.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud