Květoslav Šimek
2. listopadu 2018 • 23:24

Posadit Růžičku s Bukartsem? Třinečtí trenéři ukázali cit i „koule“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedete o gól, soupeř je v laufu, věří si, vyhrál už šestkrát v řadě za sebou. A vy posadíte dva své největší kanóny? Václav Varaďa s Markem Zadinou, trenéři Ocelářů, znovu ukázali, že mají v nové kariéře slušně našlápnuto. Jejich rozhodnutí mají cit i „koule“.



Varaďa se Zadinou stáhli už v průběhu druhé třetiny proti karlovarské Energii (2:1) ze hry útočníky Martina Růžičku i Robertse Bukartse. Dvě největší ofenzivní esa. Borce, kteří v průměru bývají přes dvacet minut na ledě, hrají většinu přesilovek a mají obstarávat největší porci bodů.

Nedaří se? Puky vám odskakují? Přehráváte gólové situace? Sednout, hrát budou buldoci! Třinečtí trenéři jasně ukázali, že místa v sestavě nemá nikdo automaticky předplacené. Růžičkovi tentokrát puky odskakovaly, ztrácel je a byla z toho nebezpečná přečíslení. Bukarts si zbytečně hrál, v šanci místo střely nebo přihrávky zkusil ještě kličku navíc a prásk - důrazný rival jej sundal k ledu.

Efekt nulový, ani v Tipsport extralize se body jenom za krásu nerozdávají. Proto je trenéři stáhli. Že má Růžička po dvou těžkých zraněních a složitém návratu šest bodů z pěti zápasů (1+5)? Že je Bukarts i bez dvou vynechaných duelů nejproduktivnějším útočníkem týmu (14 zápasů/ 3+8)? A v předešlém kole v Olomouci spolu řádili jak černá ruka? Nehraje roli. Klíčové je, co ukazujete teď a tady. A Varaďa se Zadinou dali jasně najevo, že to platí pro všechny.

V minulém play off se podobně nebáli stáhnout v tu chvíli nejproduktivnějšího útočníka Jiřího Polanského. Stejně tak střelce Vladimíra Svačinu, zkušeného Martina Adamského nebo rozfofrované dravce bratry Kovařčíky. Hráči to vzali, na lavici, či v ochozech si „srovnali“ hlavu a na ledě to pak i vrátili.

Jsem si jistý, že Růžička s Bukartsem zareagují stejně. Znovu budou nebezpeční a góloví. Protože oni na lavičce rozhodně vysedávat nechtějí. Mají v sobě hromady střelného prachu. A i tohle může být jiskra, která je znovu zažehne.

SESTŘIH: Třinec - Karlovy Vary 2:1. Oceláři utnuli Energii sérii šesti vítězství, oba góly zařídil Werek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud