Květoslav Šimek
11. ledna 2020 • 09:46

Kometa umí důvěru mladým ukázat, ne o ní jen mluvit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna věc je o důvěře a šanci pro mladé hráče mluvit, druhá ukázat ji. A v Kometě Brno ji Libor Zábranský se svým týmem ukazuje. Talentované borce se snaží se zkušenými mazáky mixovat pravidelně, obouchávat je v dospělém hokeji.



Odměnou jsou jejich zlepšující se výkony, progres, práce na budoucnosti. A když se všechno sejde jako včera v Olomouci, tak i zápis do historie. Obránce Stanislav Svozil, kterému bude příští týden sedmnáct, se trefil jako nejmladší zadák v historii samostatné soutěže.

A co víc, vítěznou branku přidal devatenáctiletý útočník Karel Plášek. Konkrétně u něj trenéři Komety ukázali, že klíčová je při práci s talenty i důvěra. Opakovaná. Plášek ztratil deset minut před koncem při přesilovce puk na modré, Burianův únik hasil faulem. Z trestného střílení Nahodil vyrovnal.

Jasně, Plášek udělal chybu. I tak ho trenéři místo pod deku poslali do formace k Plekancovi s Eratem za zraněného Vincoura. Mladý útočník se šest minut po kiksu odměnil vítězným gólem. Škola pro mladé v praxi. A potlesk pro Kometu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud