Květoslav Šimek
20. listopadu 2020 • 22:57

Nejsilnější Oceláři v historii? Varaďa se Zadinou ladí demoliční četu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledali nového kapitána, za pochodu řešili generační obměnu kádru a de facto skládali i nový brankářský tandem. Do toho „klasické“ starosti s nejistou budoucností ohledně celosvětové pandemie koronaviru. Třinečtí Oceláři měli během léta hromadu práce v kancelářích i v trenérském kamrlíku. Vydařené. I po bitvě s první Plzní zůstali jediným klubem v Tipsport extralize bez prohry.



Na předčasné soudy je brzo. Ostatně i třinecký šéf Ján Moder s oblibou říká, že až na konci bič práská. Nicméně už teď se dá říct, že Oceláři mají momentálně jeden z nejsilnějších a herně nejkvalitnějších kádrů v klubové historii.

Čísla to potvrzují. Za 26 sezon, které Třinečtí mezi elitou hrají, neměli lepší start do soutěže. Devět zápasů, devět vítězství. Ztratili jediný bod s Kometou, nad kterou doma vedli už 3:0, a soupeř vyrovnával 9 vteřin před koncem. Skóre 44:19. Všeříkající.

Vidět je to i na ledě. Trenéři Václav Varaďa a Marek Zadina pečlivě ladí a pilují zkázonosnou legii. Jasně, první útok Stránský-Vrána- Růžička je výrazně odskočený, v extralize momentálně nenajdete údernější formaci. Jenže třinecká sestava má hloubku. Zdaleka nestojí pouze na trojici ostřílených borců. A v tom je právě síla Ocelářů. Udeřit může každá formace.

I ta čtvrtá, která přitom na led skáče s vyloženě obrannými úkoly. Například defenzivní dříč Vladimír Dravecký měl proti Plzni víc vyložených šancí než nejlepší týmový střelec Matěj Stránský. Že se netrefil ani jeden? Žádný problém. Vyrovnala druhá lajna, do vedení Oceláře poslala třetí. A skóre do prázdné brány uzavřel obránce Milan Doudera .

Z Ocelářů cítíte hlad, energii i zdravé sebevědomí. Varaďa se Zadinou drží tým na špičkách. Ostatně, není to zase tak dávno, kdy měli podobně fajnový rozjezd soutěže. V sezoně 2016/17 zapsali po startu osm výher za sebou a po základní části brali velmi slušné druhé místo. Ale také řešili nečekané rozbroje mezi Jiřím Polanským a trenérem Vladimírem Kýhosem, připsali si ostudný debakl 3:12 se Spartou a hned ve čtvrtfinále play off vyhučeli s Chomutovem 2:4 na zápasy.

Právě po této sezoně se k prvnímu týmu jako hlavní kouč vrátil Václav Varaďa.  „Jaký trenér, takoví hráči,“ hlásil po příchodu. „Budu od hráčů očekávat zarputilost. A sám udělám maximum pro to, abychom byli úspěšní a hráli důstojnou roli v extralize.“ Zatím to klubu přineslo stříbro (2018) a titul (2019).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud