Ladislav Vízek
15. listopadu 2018 • 17:00

Csaplár dělá fotbal složitej. Poslední místo? Jako konec ve StarDance

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Příbrami se to začalo pěkně vařit. Šéfa klubu Jardu Starku mám rád, často si k němu sednu před golfem, pokecáme. Úplně s ním souhlasím v jedné věci. Ve Sportu řekl doslova, že „fotbal byl kdysi dávno vymyšlený pro obyčejné lidi, pro obyčejné kluky. Je to o běhání, o práci, ale není třeba z toho dělat vysokoškolskou diplomovou práci.“ Bez výhrad podepisuji. 



Ať si tahle slova zapamatuje každý trenér. Josef Csaplár je vědátor, furt samý video, chce mít všelijaké technické vymoženosti. Dělá fotbal strašně složitej. Mám pocit, že je to krédo mnoha českých trenérů. Snad aby si zvýšili plat, dělají z trenéřiny bůhvíjakej kumšt. Furt se vymejšlej nějaký systémy. Stejně jako manšestráky zase přijde zpátky do módy klasický 4-3-3. Na tom se nedá už nic změnit. To by se musel fotbal od základu proměnit, zrušit ofsajd například.

Ať do toho tyhle analytici typu Csaplára nešťouraj a radši dělaj poctivej fotbal. Starka to svýmu trenérovi řekl lidsky, což se mi strašně líbilo.

Během sezony jsem hodně napsal o našich nejlepších třech týmech. Tabulka po patnácti kolech sedí. Slavia je nejlepší, za tou její obranou bych mohl chytat klidně já. Nejhezčí fotbal ovšem hraje mančaft toho kuliferdy Petra Rady. Rekrutují se tam reprezentanti Trávník, Doležal, Masopust.

Mě ale víc zajímá spodek tabulky. Až si říkám, že na jaře to bude dole strašný maso. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud