Michal Koštuřík
3. září 2013 • 10:19

Grmela už neměl Zbrojovku pod kontrolou. A proto skončil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Něco se musí stát, prohlásil brněnský trenér Ludevít Grmela po bídném výkonu proti Slovácku (0:2). Znělo to tak, že by měl přijít trest pro hráče, případně příchod kvalitní posily. Jenže vedení mělo jiný názor, po páté porážce v řadě se z pozice šéfa týmu pakuje on sám. Grmela vydržel ve funkci pouhých 15 zápasů, z toho osm na konci minulé sezony.



V ní svůj úkol splnil, Zbrojovku v soutěži zachránil. Vsadil na jednoduchou hru, nakopávané míče na habány Kroupu, případně Škodu. Zaujal odstavením kapitána a miláčka tribun Švancary, za což mu jedni tleskali a druzí spílali. Jeho záměry nicméně přinesly efekt, proto dostal důvěru i do nového ročníku.

V ní už po nadějném rozjezdu (4 body za dvě kola a výborný zápas proti Spartě) začal tápat. Mužstvo neměl pod kontrolou, hráči navzdory slibům poslední dva duely šeredně odflákli.

Pokud si slávisté vysloužili pokutu za výprask do Teplic, podobně by měli pykat také hoši z Brna. Kouč Grmela je možná veřejně až příliš chválil, borci podlehli dojmu, že jsou lepší, než je realita. Finanční sankce nyní také přišla, tým má pozastaveny prémie. A do kabiny dnes zamířil nový trenér. Václav Kotal vypadá trošku jako morous, což by na hráče v současné situaci mohlo platit. O jeho odborných kvalitách netřeba pochybovat, v Hradci Králové i částečně v Jablonci je ukázal.

Teď jen aby mu nikdo „nekecal“ do sestavy a vedení týmu. Pak to může fungovat. I s brněnským srdcařem Grmelou, přesunutým na místo asistenta. Zbrojovka nemá kádr na sestup. Budíček přišel ještě včas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud