Michal Koštuřík
6. září 2018 • 23:52

Odhalená česká realita. Ukrajinci předvedli, kudy pádí světový fotbal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dívalo se na to fajnově. Ťukes v dynamické rychlosti, přehled, sebevědomé nápadité kličky, průnikové přihrávky, vzorové přenášení hry do křídel, elastická kreativní defenziva. Jenže zároveň to byl smutný pohled. Modernu totiž přivezli do Uherského Hradiště podceňovaní (proč vlastně?) Ukrajinci.



Snaživým Čechům předvedli, kudy pádí světový fotbal. Ano, Ševčenkovi svěřenci pádili, zatímco Jarolímovi těžkopádně kráčeli a občas přidali do kroku. Nevyšel tah se tříčlennou obranou, nevyřešil se problém se stopery. Otazníky spíš přibyly, než aby jich zápas pár vymazal. Hledá se dál, šanci musí dostat další hráči. Není zbytí, tohle nebyla ideální sestava.

Těžko hráčům vyčítat přístup. Ten byl v pořádku. Na hřišti demonstrovali to, na co aktuálně mají. Pokud jste hledali v české hře automatizmy, nemohli jste být úspěšní. Ani slávisté nevypadali, že se denně potkávají na tréninku. Byť „střeďáci“ Souček se Sýkorou vyloženě nevybouchli. Ale i od nich se čekalo ještě víc, i na jejich pozicích měl protivník výkonnější borce. Rakickij, Malinovskij, zapamatujte si ta jména.   

Na téhle úrovni klubová sehranost neplatí, hraje minoritní roli. Navrch mají prostě ti lepší. Ve čtvrtek to bylo od začátku až do konce jedenáct Ukrajinců. Před Čechy je dlouhá cesta, aby se dostali aspoň na jejich úroveň. Remíza by byla pro Schicka a spol. vítězstvím.

Zní to hrozně, co? Jenže je to realita.

Góly

Domácí: 5. Schick

Hosté: 45+1. Konopljanka, 90+3. Zinčenko

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Kalas, Gebre Selassie (C), Brabec, Bořil – Souček, Sýkora (90+2. Hořava), Hušbauer – Schick (83. Tecl), Krmenčík (46. Zmrhal).

Hosté: Pjatov (C) – O. Karavajev, Rakyckyj, Kryvcov, Matvijenko – Jarmolenko (66. Zinčenko), Malinovskyj, Stěpaněnko, Konopljanka (77. Cygankov) – Marlos – Jaremčuk (85. Selezňov).

Náhradníci

Domácí: Koubek, Kolář, Tecl, Trávník, Hořava, Jankto, Řezník, Petrák, Coufal, Novák, Zmrhal

Hosté: Bojko, Lunin, Burda, Chačeridi, Selezňov, Bujalskij, Curikov, Cygankov, Sydorčuk, Zinčenko, Makarenko, Dančenko

Karty

Domácí: Hušbauer, Souček

Rozhodčí

Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště

Návštěva

7974 diváků

Zklamaní čeští reprezentanti po závěrečném hvizdu
Zklamaní čeští reprezentanti po závěrečném hvizdu

V Uherském Hradišti to žije! Fotbalisté bojují o důležité body, diváci si to užívají
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud