Miroslav Horák
28. dubna 2015 • 04:00

Ručinský na hraně. Nemyslí na sebe, proto s šampionátem váhá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude hrát, nebude hrát? Během pondělního srazu mělo být jasno nad účastí Martina Ručinského na mistrovství světa. Jasno není, verdikt padne nejdříve ve středu. Zranění není z kategorie nicotných, spíš středně vážných.



Nebo ještě jinak: Hrát se s tím dá, je však otázkou, zda je na místě risk se zhoršením zdravotního stavu, který samozřejmě nelze vyloučit, při tvrdých utkáních šampionátu k němu může dojít raz, dva.

Možná někdo namítne, proč se tedy Ručinský nevzdá rovnou. Já bych spíš vyzdvihl nynější prostor pro vyhlášeného specialistu Pavla Koláře, jenž v těchto dnech a hodinách na veteránovi pracuje. Tak, aby se co nejvíce přiblížil stoprocentní záruce uznávaného hokejového zboží.

Kdyby myslel na sebe, Ručinský trenérovi potvrdí nominaci a stane se součástí týmu. V jedné formaci s kamarádem Jágrem mohou oba sladce přemýšlet nad definitivní rozlučkou s národním týmem na domácím území před napěchovanou arénou. Nesmírně lákavá vidina! A po splnění životního snu s litvínovskou bandou další cumel na podnose.

Ale protože litvínovská persona nemyslí sobecky, ale v první řadě na tým, tak váhá. Ví, že i když profesor Kolář dokáže zázraky, nechce dopustit, aby jedna či dvě případné ostré rány soupeře všechno zhatily a Vladimíra Růžičku uvedly do nepříjemností nad rébusem, koho nového k Jágrovi.

Zabírat místo někomu jinému a na 100 procent zdravému? To není zrovna Ručinského styl.

Středa dá odpověď na otázku, zda se respektovaný tahoun s úctyhodnou kariérou teprve rozloučí, anebo už tak učinil o víkendu na litvínovské rolbě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud