Miroslav Horák
18. dubna 2017 • 22:11

Liberec titul nezíská. Ale ještě musí máknout, aby nepřišel o renomé kolosu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberečtí hokejisté neobhájí extraligový titul. Ne, to zkrátka není reálné. Vstoupit do jakékoli série play off třemi porážkami se rovná zkáze. Navíc ve finále. Stěžejní otazník je vyřešený, na zlatou korunovaci se mocně těší v Brně. V táboře Komety vědí, že čtvrtá výhra dříve či později přijde a myslím, že jasno má i jejich rival.



Tenhle rok je rokem Komety a s tím už nikdo nic nenadělá. Ačkoli se Liberec zoufale snaží přehodit výhybku, na rozvášněné Brno to pořád nestačí, trumfy má oponent a na odborníky předpokládané drama sedmi šťavnatých zápasů to nevypadá.

Pozor, ovšem. Bílí Tygři nesmějí rezignovat, potřebují napravit dojem. Odejít 0:4 z finále není zrovna ta nejlepší vizitka, byť za pár let si málokdo vzpomene, jak se ve finále rodila zlatá jízda, každý si bude pamatovat triumfátora a ne to, kudy vedla cesta. To všechno je pravda, ale…

Ať je Pešánův tým sebevíc deprimován nulovou odměnou za finálovou dřinu, musí se do středy probudit jako by se octil na startu a jelo se znovu od začátku. Neřešit pro něj drsný stav série a prostě to zkusit. Jít střídání za střídáním, trpělivě, třetinu po třetině. S hlavou nahoře, bez nervů a s vědomím, že nic dalšího už se nemůže pokazit.

Rozhodčí mi řekl, že se nějak rozhodnout musí, řekl Pešán o sporném gólu

Video se připravuje ...

Nechat na place znovu všechno, zasloužit si každý gól, pak možná i výhru a cestu domů k utkání č. 5. Liberecké publikum si pokračování série zaslouží, po loňském titulu v nové sezoně prokázalo, že patří k nejlepším v republice, lidé se do arény dostavovali v davech i na tuctová ligová utkání, bylo vidět, že si váží práce lidí v klubu. Že ji oceňují a dělá i je šťastnými.

Ve středu večer při odvracení brněnského mečbolu musí liberečtí hráči prokázat, že v nich pořád přetrvává rvavost a nekonečné odhodlání. Organizace Bílí Tygři Liberec během posledních dvanácti měsíců nabyla značným kreditem, stala se inspirací a byla by škoda, kdyby ji tým plný zklamaných hráčů pouhou asistencí u brněnských oslav pocuchal těžce vyfárané renomé.

Odejít poražený z finále je na prd. Ale jde o to, v jakém stylu z titulového boje vypochodujete.

Není to jednoduché. Liberec není soupeř jako… Radši se nechci opakovat, smál se Kováčik
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Domácí vedou, gól musel uznat videorozhodčí, 1:0
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: A hned další gól! Trefil se Marek Kvapil, 2:0
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Je hotovo! Martin Zaťovič trefil prázdnou bránu, 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud