Miroslav Horák
28. prosince 2018 • 15:50

A co nadhled, extraligo? Dát náhubek Dudovi je laciné řešení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naši extraligu si rozvracet nenecháme, umanula si klubová asociace a Radka Dudu klepla přes prsty na klávesnici. Obrazně řečeno jej odpojila od počítače, to aby z deníku Sport a jeho webového portálu zmizely komentáře bývalého reprezentanta.



Dotčený klub(y) využil páky. Díky smlouvě s Chomutovem patříš nám všem a nebudeš nám ničit společný produkt. Tak to skutečně je a má to asi logiku.

Těžko chápat ředitele firmy, jenž by trpěl výstřelky svého zaměstnance tím, že mu veřejně pomlouvá dění ve fabrice. Je však tohle případ Radka Dudy? Vůbec ne. Extraliga zvolila laciné řešení. Narvala náhubek na ústa podřízenému, dala mu najevo, kdo je pánem, kdo diktuje.

Kdo čte Dudovy komentáře a není paranoidní, musí mu dojít, že tady nejde o žádné plivání či poškozování dobrého jména extraligy. Nýbrž o nezastřený popis reality člověkem, který v branži dlouho fungoval a dál funguje. Navíc, a to zdůrazňuji, s upřímnou snahou najít východisko, podat návod a recept, ocenit dobré kroky.

Je snad cestou zavírat oči před nešvary, je lepší nepopisovat záležitosti, které rozvoj českého hokeje brzdí? Extraliga si to evidentně myslí. Být upřímný, kritický, mít námitky podle ní znamená být nepřítelem. Takové je třeba zastavit.

Jestli problém nebude i v tom, když RD69 chválí, třeba totiž netleská těm správným. Například libereckou hokejovou školu považuje na české poměry za luxusní továrnu, velmi pozitivní je vůči německému kouči Sparty. To taky může někoho drásat.

Všechny komentáře Radka Dudy najdete zde »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud