Miroslav Horák
26. ledna 2022 • 12:00

Trojka do taxíku je tak akorát. Obrat extraligu? Nabízí se spíš cizina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Evě Samkové ošklivý karambol na sjezdovce zlomil oba kotníky a způsobil jizvu na srdci, národ ji konejšil a byl v duchu s ní. Zázrak se nestal a nejdůležitější podnik čtyřletého cyklu je v trapu. Pro sportovce osobní tragédie. Hokej to má jinak.



Jakmile v domácích klubech počítají, o koho přijdou, šéfům i trenérům vstávají vlasy hrůzou, ježí se chlupy. Extraliga se neúprosně valí dál, čínská olympiáda je zkrátka komplikací v plánech.

A protože řada týmů neudělala v předstihu víc pro uspořádání předehrávek, před halou utírají rozlité mlíko. Do toho přichází novinka z ústředí IIHF o možnosti odběru šesti náhradníků…

Vedení reprezentace nezbývá, než vzít rozum do hrsti a z nečekané pobídky úspěšně vypochodovat. Nevěřím, že GM Petr Nedvěd v kooperaci s koučem Pešánem vyrvou extraligovým týmům jejich opory a cizinu nechají ležet ladem. Nabízí se sáhnout do rezervoárů KHL a odjinud vzít po jednom kusu.

Dohromady tři a víc ne – to dává smysl.

Samo sebou, že přichází na přetřes povolání Filipa Chlapíka, nicméně v jeho případě vyplňování přihlášky do taxi squad působí poněkud nepatřičně. Sparta by přišla o třetí ofenzivní oporu, přitom by na Hrách nejspíš nehrál. To vše se výběrčím nejspíš honí hlavou.

Takový David Tomášek je jiný případ, i proto, že KHL během ZOH stáhla závoru. Je volný, času má dost... A taky už dlouho připravený, odhodlaný, natěšený.

Zrovna jemu osobně bych přál, aby se na bojiště dostal. Jde o hráče s mimořádným potenciálem, který má na to pracovat na mnohem prestižnější a méně schované adrese, než je ta z Chabarovsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud