Ondřej Němec
16. srpna 2016 • 18:36

Upřímný obr Josef Dostál: Nejzábavnější český medailista

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je nejvýraznější osobností rychlostní kanoistiky. Ne však jen proto, že narostl do dvou metrů a čtyř centimetrů. Josef Dostál je totiž hlavně veliký showman, který se rozhodně nebojí dát najevo emoce. Vždy je naprosto spontánní a pravdivý. Stříbrnou medaili z Ria má zkrátka v rukou muž, jenž nás rozhodně nebude nudit.



Jakoby se pro kajak narodil. Původně přitom zkoušel hokej a judo. Až ve dvanácti letech se rozhodl pro sport svého otce. A to je dobře zejména pro českou kanoistiku, kterou jednoznačně obohatil.

Nejenom díky svým úspěchům, ale hlavně proto, jaký je.

Vždy se chová maximálně přirozeně. Je-li mu do zpěvu, zpívá. Jako to předvedl na posledním světovém poháru v Račicích, kdy po výhře na kilometrové trati vystřihl část sóla z muzikálu Jesus Christ Superstar. Tuto disciplínu má navíc v genech po mamince, jazzové zpěvačce Evě Emingerové- Dostálové .

Své emoce ale dává najevo i velmi rázně. Před startem někdy z legrace vrčí na své soupeře, nebo si pro zahřátí zkusí na břehu ragbyovou haku. Když vyhrál mistrovství světa v roce 2014, nejen že po projetí cílem zařval tak, že to musela slyšet celá Moskva, ale o chvíli později si dojatě a zároveň nadšeně zapěl státní hymnu.

Je velikým dříčem a kanoistice obětuje maximum, z jeho neustále usměvavého vystupování by ale mohl mít kdekdo pocit, že je to vlastně ohromně snadné.

S ohledem na to, jak Josef Dostál vystupuje jako sportovec, působí až kontrastně, že jeho hlavní zálibou je rybaření nebo že je studentem Vysoké školy chemicko-technologické oboru potravin. Držitel prvního stříbra z olympiády v Riu je zkrátka bohatou osobností, kterou stojí za to sledovat.

Ve třiadvaceti letech je teprve na začátku své kariéry a start zvládl perfektně.

Je to tam! Podívejte se, jak Lipno hnalo ke stříbru Josefa Dostála
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud