Pavel Bárta
Premium
20. listopadu 2021 • 11:23

Růžička po letech zpět v Litvínově. Pustil AC/DC a začíná znovu

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou to paradoxy… Vladimír Růžička koučoval svůj tisící zápas v základní části extraligy. Ale vůbec poprvé ze střídačky Litvínova, odkud se odpíchl do světa velkého hokeje. Na počest návratu slavného odchovance po 31 letech nebouchají petardy ani ohňostroje, ale rachot je to beztak pořádný. Nevítají ho všichni, část skalních příznivců žlutočerné armády se vyhranila ostře proti.



Nedovedou skousnout, že k týmu nastoupil muž popálený korupční kauzou „500 tisíc na dřevo“. Temná epizoda z trenérovy kariéry vadila i majitelům Vervy, když měl Růžička na Hlinkův stadion před časem nakročeno poprvé. Zástupci společnosti Unipetrol v duchu korporátních pravidel comeback odmítli vzít člověka, který byl soudně stíhán. Teď obrátili. Růžičkovi stejně tak nemůžou v Litvínově mnozí zapomenout ještě jednu věc, že se odrodil a z ciziny kdysi nepřicupital rovnou do rodného hnízda, i když mohl mít různé důvody.

Planoucí ohně provázely Růžičku celou kariéru. Už na místo hlavního trenéra Slavie přišel v říjnu 2000 za zvláštní situace.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud