Pavel Ryšavý
6. května 2016 • 09:40

Myslet na medaili z MS hraničí s bláznovstvím. Ale doufat v zázrak je povoleno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct let se čekalo na titul hokejového mistra světa. Pak přišla zlatá Vídeň a od roku 1996 se jedna věc podstatně změnila. Od té doby věříte, že uvidíte kapitána národního týmu, jak se mazlí s pohárem pro světového šampiona, že Česko vyhraje poslední zápas turnaje. Před začátkem mistrovství světa v Rusku je ale lepší být mnohem víc při zemi.



Národní tým nemá roli spolufavorita, odletěl s tím, že může spíš překvapit. Medaile se čekají od jiných. S tím je potřeba se smířit.

Ne, tentokrát nemůžete nasazovat psí hlavu trenérům, že si špatně vybrali. Vzali do Ruska ty nejlepší, co byli zdraví a měli chuť. Tým je také mladší než v minulosti, méně zkušený.

Když si projedete soupisky, je ta česká vedle Finska, Ruska nebo Kanady na jména o dost skromnější. Jako kdybyste vedle sebe postavili zaoceánský parník a rybářskou bárku, do které sem tam teče.

Takže hrozí průšvih?

Nemusí. Ona totiž ta rybářská bárka třeba umí přežít bouři, nějaké to vědro vody v podpalubí ji nesemele. Zato parník se může ve vlnách otočit dnem vzhůru...  

Mladý Vůjtkův tým nemá jenom mínusy. Jsou v něm sehrané vazby z Euro Hockey Tour a chlubí se spoustou hráčů, co v pohodě zamknou svoje ego do skříně ve prospěch týmu. To je pro turnaj typu mistrovství světa možná nejdůležitější. A znáte to, když se pak zblázní brankář...

Takže myslet teď na medaili hraničí s bláznovstvím. Ale doufat v zázrak? To je povoleno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud