Petr Adam
30. dubna 2013 • 15:21

Straka, Rada a co dál? Ve Slavii by měli zkusit hledat trenéra jinak

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to zase nevyšlo. Od příchodu Aleše Řebíčka se přestali fotbalisté ve Slavii třást, jestli dostanou výplatu. Kromě toho se ale nedaří najít trenéra, který je dovede k přesvědčivějším výsledkům, než je utrápené vítězství nad Slováckem či ostudná porážka v Příbrami.



Po dnešním konci trenéra Petra Rady v Edenu je nutné si přiznat, že k žádnému pokroku během jeho působení v červenobílém klubu nedošlo. Kromě překvapivého vítězství v podzimním derby nad Spartou si nevybavíte jediný moment, kdy vás Slavia za poslední dobu příjemně překvapila.

Za všechno pochopitelně nemůže Rada. Svůj podíl viny na současné situaci si musí přiznat hráči a ostatní členové realizačního týmu. Jenže hlavní rozhodovací pravomoci drží ve Slavii nikdo jiný – je to majitel klubu Aleš Řebíček.

Při pohledu na jeho strategii při vybírání trenérů se člověk neubrání dojmu, že větší šanci u něj měli kandidáti, kteří dřív působili v Teplicích. Právě v severočeském městě startoval pozdější ministr dopravy svoji politickou kariéru jako člen zastupitelstva a na místním stadionu si vytvořil kontakty, které oživil po přestupu do fotbalového prostředí.

Dává to logiku. V Teplicích během zmíněné doby trénoval nejen Rada, ale i František Straka – další Řebíčkova mylná trenérská volba ve Slavii. Na výběr zbývají slávistickému šéfovi ještě další jména koučů, kteří prošli Teplicemi. Můžeme zmínit třeba nedávno z Hradce propuštěného Jiřího Plíška, či reprezentačního trenéra Michala Bílka.

Pro tentokrát by ale nebylo od věci porozhlédnout se také jinde a zkusit najít trenéra, který má nejen „správné“ vazby, ale také předpoklady Slavii vytáhnout zpátky k pozicím, na které historicky paří. Tedy pokud nechtějí v Edenu dobrovolně sklopit hlavy a za nějaký čas ohlásit: tak to zkusíme zase s někým jiným.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud