29. dubna 2013 • 10:06

OHLASY FANOUŠKŮ: Hráče Slavie bych vyházel, říká vůdce kotle

Autor: han, šq, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nulová ofenziva. Nulová bojovnost a nasazení. Nulový zisk. Taková je víkendová bilance fotbalistů pražské Slavie, kteří padli 0:2 na hřišti nadšeně bojující Příbrami. Bezkrevný a odevzdaný výkon naštval početnou skupinu fanoušků. "Všechny hráče bych vyházel," říká vůdce slávistického kotle Strašák. Rozzlobené je i vrcholné vedení klubu. A sobotní porážka bude mít ještě dohru.



Velmi početná skupina fanoušků Slavie, která dorazila v sobotu k Litavce, rozbalila po několika minutách hry obrovské barevné choreo.

Byla na něm zobrazena populární postava Homera Simpsona v pěti vydáních. V roce 2009 se směje (titul), v roce 2010 má slzu u oka, v roce 2011 je hodně zarmoucený. O rok později jen nevěřícně zírá s otevřenou pusou. Realita dneška? Homer zuří!

Homer zuří! Slávističtí fanoušci vytáhli v Příbrami choreo, kterým naznačili hráčům, že jim trpělivost dochází.Foto ČTK/APF

Homer zuří! Slávističtí fanoušci vytáhli v Příbrami choreo, kterým naznačili hráčům, že jim trpělivost dochází.Foto ČTK/APF

"Všechny hráče bych vyházel a na cestu jim dal malou Radu," zlobil se na twitteru Strašák, šéf kotle a vůdce fanoušků. "To je ostuda už nejen Slavie, ale celýho fotbalu. Vždyť oni si nepřihrajou... Hanba."

A spolu s ním zuří i vedení Slavie. Výkon, jímž se slavný klub prezentoval v Příbrami, ho pořádně nadzdvihl ze sedadel.

Červenobílé proto možná čeká bouřlivý týden - v zákulisí se totiž kromě pokut mluví i o personálních změnách. Nikoli však v případě trenéra Petra Rady či hráčů (jak by si přáli fanoušci). Se Slavií by se prý mohl rozloučit její generální ředitel Zbyněk Kusý a manažer pro sportovní rozvoj Luboš Kubík. Oba to včera ovšem deníku Sport popřeli.

Že však je současná Slavia silně mizerná, je holý fakt. První střelu na bránu vyslal Mičola v 61. minutě! První roh kopala Slavia až deset minut před koncem! Jinak? Nic. Nic. Nic. „Dopředu jsme byli jaloví,“ řekl na rovinu trenér Petr Rada.

Příbramský útočník Tomáš Wágner (vlevo) a záložník Slavie Ondřej Petrák v hlavičkovém souboji. Utkání vyhrála Příbram 2:0Foto ČTK/Petr Eret
Čím si vysvětluje mizerný výkon? „Nevím,“ krčil rameny.

„Jestli hráči po zápase mluví, že to bylo málo, tak je pozdě. Měli přeci devadesát minut a všechno připravené na to, aby hráli naplno. Příkazy dostali. Já jim vždy říkám, že pokud hrají za Slavii, musí jet naplno,“ řekl zklamaně a možná i trochu smířeně.

„Nechci se vymykat, jsem součástí týmu. Ale pak to vyzní, že se kritika vždy snese na mě. Trenér je terčem, hrábnout do svědomí by si ale měl každý. Hráči jsou na hřišti, ti musí bojovat a hrát," dodal Rada.

Aktivita a nadšení Příbrami bylo ve srovnání se Slavií do očí bijící. Zda to přinese nějaké razantní důsledky, ukáže tento týden.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud