Petr Adam
4. května 2014 • 22:20

Titul je pro Spartu sladký! Ale jde jen o půlku splněného úkolu

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neslaví přímo na hřišti, ale oslavy fotbalistů Sparty budou určitě hodně bujaré. Náboj jim dodá vědomí, že si je jejich fanoušci užijí poprvé po čtyřech letech. A na takové pauzy nebyly na Letné v minulosti zvyklí. Až euforie opadne, přijde další výzva. Ukázat, že český mistr umí uspět nejen v domácí konkurenci, ale i na mezinárodním poli.



Vyhrát se Spartou titul, to je záludný úkol. Na jednu stranu máte k dispozici zázemí nejbohatšího českého klubu, ale také se musíte vyrovnat s enormním tlakem netrpělivých fanouškům, médií a kritice při sebemenším zakopnutí.

Pozitivní na současném týmu je, že se může dál rozvíjet. Nikdo z jeho tahounů není na sklonku kariéry a jejich výkony na hřišti mohou dále růst. Zlepšila se také celková image týmu, který je daleko víc otevřenější než v minulosti. Skvrnou mohou být jen excesy některých fanoušků v hledišti.

Zisk titulu je však z celistvějšího pohledu pouze zastávkou na půl cesty. Sparta na něj musí navázat také úspěchem na evropské scéně. Tím nemůže být nic jiného, než postup do základní skupiny Ligy mistrů. Ve stylu, jakým to již dvakrát v minulých letech předvedla Plzeň, která se bez ostychu vypracovala v nepolapitelného fantoma předkol.

To Sparta musí ukázat, že selhání ve stylu loňského šokujícího vyřazení s Häckenem v předkole Evropské lize bude jen špatnou vzpomínkou. Jinak by hodnota dlouho vzývaného letošního titulu rázem dramaticky poklesla.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud