Štěpán Filípek
22. února 2020 • 15:30

(Ne)dokončený projekt VK. Jak zlaté dítě Kadlec nenaplnilo očekávání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový Rosický. Tohle sousloví má v českém fotbale pořád mimořádný zvuk. Kouzlo. Šmrnc. Ba až mytickou moc. Každý hned zpozorní, zbystří, zajímá se, o kom je tu řeč.



Byť už slavnému originálu táhne na čtyřicítku a snaží se ovládnout jiné hřiště, pořád je to živé. Aby ne, když se na Letné coby sportovní ředitel zrovna potkává s dvěma teenagery, kteří jsou zmiňování jako možní nástupci: sedmnáctiletým Adamem Hložkem a ještě o rok mladším Adamem Karabcem.

Novým Rosickým měl ale být už před deseti lety někdo jiný. I jeho lze na třídě Milady Horákové potkat, ale ve čtvrtek dal své kariéře vale. V pouhých sedmadvaceti letech.

Václav Kadlec.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>

Na to, kdy jsem o něm slyšel poprvé, si pamatuju přesně. I když jeho jméno vlastně nejdříve vůbec nepadlo. Začalo to u Pavla Pasky, veterána mezi hráčskými agenty, který dnes surfuje na jedné z nejvyšších vln své kariéry a proplouvá příběhy všech zmíněných hráčů.

Byl to on, kdo vyprovázel dvacetiletého Rosického na angažmá v Dortmundu za půl miliardy korun a od té doby má tuze rád ještě jedno klíčové slovo: projekt.

Paska: I tehdy pršelo. Jak jsem ho viděl...

Chce jím dát najevo, že fotbalista, o němž takhle mluví, je něco skutečně extra a jeho kariéra si zaslouží mimořádné naplánování. „Je to můj pilotní projekt," říkal tedy o Rosickém, v němž měl skvělé PR. A měly být na řadě další, včetně toho, na jehož deskách stálo VK.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud