Martin Hašek
18. července 2022 • 09:35

Hráč NFL ve finále ulil start: Tribuny jsou hlučné. Rozhodla jediná tisícina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na svou pohádku si musí Devon Allen počkat minimálně do února, kdy chce s Philadelphia Eagles do Super Bowlu. Při své rozlučce s atletikou byl ve finále závodu na 110 metrů překážek na mistrovství světa v Eugene na startu o tisícinu rychlejší, než povolují pravidla. Vyhrál obhájce titulu Grant Holloway.



Právě tady na Hayward Field si za svou rychlost vysloužil smlouvu v NFL. Devon Allen tehdy na Apríla během univerzitní show zvedl skautům obočí bleskovým během na čtyřicet yardů. Ve finále překážek na světovém šampionátu byl ale na startu rychlý až moc. Zátěžové bloky mu naměřily reakci 0,099 sekundy, což je přesně tisícinu nad povoleným limitem.

Allen nevzal krutou pravdu snadno. Toulal se od své dráhy k rozhodčím, diskutoval, ukazoval směrem k publiku. Nic ale nepomohlo. Na konci marného boje s nezvratným osudem byla červená karta. Dočasný konec Allenovy atletické cesty, kterou NFL sledovala na vršku svých oficiálních stránek, vyvanul předčasně.

„Prostě jen trpím, že jsem nemohl běžet,“ ulevil si Allen. „Jedna tisícina…To se těžko nese. Jsme blízko tribunám a lidi jsou tak hluční, že se kluci stavěli na start různě. Prostě mě to rozrušilo. Je to trochu frustrující. Atletika je těžká v tom, že trénujete celý rok na jeden závod, který trvá třináct sekund. Vaše identita je založena na jednom závodě.“

Allen běžel před měsícem v New Yorku třetí nejrychlejší čas historie 12,84 sekundy. V Eugene si myslel na zlato a chtěl zaútočit i na světový rekord.

„Můj cíl stále je stát se nejlepším překážkářem v dějinách a pořád mám šanci to dokázat,“ řekl Allen po nevydařeném finálovém startu.

Teď ho ale čeká zkouška v jiném byznysu. Už 26. července se bude hlásit v tréninkovém kempu Philadelphia Eagles před startem sezony NFL. Navzdory své nováčkovské smlouvě si musí teprve vybojovat místo v třiapadesátičlenném týmu pro ligu. Na pozici wide receivera bude usilovat o místo náhradníky za hvězdami A.J. Brownem či DeVontou Smithem.

„Mým cílem je hrát NFL a pomoc Eagles vyhrát Super Bowl,“ hlásí Allen.

Staronový mistr světa na 110 metrů překážek si zatím užívá dalšího triumfu v atletickém světě. Halový světový rekordman Grant Holloway vyhrál v čase 13,03 sekundy. Olympijský šampion Hansle Parchment  z Jamajky ve finále na startu chyběl, protože se zranil v rozcvičení.

„Na startu jsem byl jen já, má dráha a můj prostor. Byl jsem připraven na všechno,“ líčil Allen. „Za svůj druhý venkovní titul jsem moc rád. Vyhrát před domácím publikem je fajn.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud