Ivo Pospíšil
14. června 2014 • 12:04

Hvězdný Eaton v Kladně: Za rok se vrátím zpět do desetiboje!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Býval obrovským soupeřem Romana Šebrleho. Jeho 9039 bodů jsou nadále světovým rekordem. Desetibojař Ashton Eaton si sice dal od své disciplíny roční pauzu, zato se už příští týden představí v závodě na 400 metrů překážek na Zlaté Tretře. A předtím se ještě představí o víkendu jako host na mítinku v Kladně. „Chci se na desetiboj zase těšit, proto ta přestávka,“ vysvětloval.



Platí za výjimečný atletický talent. Už nyní je světový rekordman v desetiboji, v sedmiboji, zlatý olympijský medailista z Londýna…Aby ale našel Ashton Eaton opět motivaci, dal si letos od své hlavní disciplíny pauzu. A místo toho zkouší jen běh přes překážky.

„Neočekával jsem od toho moc, je to spíše kuriozita, že jsem schopný běžet tak rychle v jiné disciplíně. Ale vybral jsem si ji, protože jsem tušil, že bych mohl mít šanci na úspěch,“ přiznal při návštěvě v Kladně, kde bude o víkendu sledovat vícebojařský TNT Express Meeting.

Závodit nebude, ale příští týden, kdy se přesouvá na Zlatou Tretru, už ano.

„V Ostravě, mám potencál běžet za 48, ale záleží na mnoha okolnostech,“ tuší.

Oproti desetiboji se mu při překážkách líbí zejména jedna věc: atmosféra. Povzbuzující a tleskající fanoušci jsou zde daleko intenzivnější než při desetiboji, který se soutěží dva dny.

„Je to plně jiná disciplína. Atmosféra je na mítincích rychlá, desetiboj je dva dny. Navíc se na něj nechodí dívat tolik novinářů ani fanoušků,“ říká Eaton.

Přesto má o svém ročním povyražení jasno. Je to jen dočasné. Příští rok už opět cílí na desetiboj.

„Nemyslím, že budu běhat překážky,“ přemítal jediný muž na planetě, který zde kdy udělal 9026 bodů. „Když jsem začínal, nemyslel jsem si ani, že udělám 8000. Jenže když jsem se přibližoval, začal jsem si věřit,“ dodal Eaton.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud