20. května 2021 • 10:50

Vítězka rozbouřila Tretru. Ostrá holka s obřími nehty chce dobýt svět

Autor: nit,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je drsňačka! Americká sprinterka Sha´Carri Richardsonová prolétla Ostravou jako vítr. Novináře zamračeně učila vyslovovat své jméno, na Twitteru se pohoršovala nad Ostravou. Při Zlaté tretře pak na dvoustovce vyhrála a slavila jak po finále mistrovství světa.



„Jsem tady poprvé & naposledy. Vůbec mě to tady nenadchlo…“ zahlásila Sha´Carri Richardsonová na Twitteru spolu se zívajícím emotikonem jen pár hodin před závodem.

A pak se zjevně dobře bavila diskuzí, kterou svým příspěvkem vzbudila.

„Nejoblíbenější mítink Usaina Bolta. Pro některé arogantní atletky ale není dost dobrý...“ zněla jedna z reakcí z Česka.

Z názorů okolí si moc nedělá. Na rukách výrazné tetování, dlouhé nehty, divoké, výrazně barevné účesy. To je ona. Jen co se v atletickém světě stačila vžít její přezdívka modrovlasé dynamo, přišla s další barevnou variací.

Extravagantní Sha'Carri Richardsonová ovládla na Zlaté tretře dvoustovku a vzbudila pořádný rozruch
Extravagantní Sha'Carri Richardsonová ovládla na Zlaté tretře dvoustovku a vzbudila pořádný rozruch

Na dráze běhá jako střela. A mimo ni? Na tiskovce před mítinkem ukázala strohé odpovědi, žádný úsměv a důraz na správné vyslovování exotického křestního jména.

„Jmenuji se ‚Šekery‘,“ opravila hned na úvod respektovaného zpravodaje z World Athletics. „Znovu, je to Šekery,“ když nebyla ani napodruhé spokojená s výslovností jména. „Je unikátní, tak chci, aby ho všichni říkali správně.“

Dvoustovku na Tretře každopádně vyhrála (za 22,35). Hned za cílem se důrazně bouchla do prsou a hlavně rozpohybovala svoje předlouhé nehty, jimiž připomíná světovou rekordmanku Florence Griffi thovou Joynerovou, slavnou Flo-Jo.

„Jestli mám v atletice nějaký vzor, tak je to legendární a úžasná, jediná a jedinečná Flo-Jo,“ hlásí Richardsonová do světa.

V historických tabulkách stovky se už letos časem 10,72 sekundy dostala na šesté místo. „Přijde to, až to přijde. Každopádně chci změnit historii,“ hlásí dívka s ambicí být sprinterskou královnou olympijské sezony.

Olympijští bojovníci proti osudu: malý skokan a skoro slepý lukostřelec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud