24. června 2021 • 08:00

Trailer filmu Zátopek: Víc než fyzická proměna, herec hledal Emila v sobě

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půjde o jeden z nejočekávanějších filmů roku. Zátopek vběhne do kin 26. srpna. Film Davida Ondříčka ukazuje nejdůležitější okamžiky v životě atletické legendy, ale zároveň se snaží vyhnout přehnané úctě. Podívejte se na trailer.



Václav Neužil coby představitel Emila Zátopka vypráví svůj příběh Ronu Clarkovi, australskému běžci, který českou lokomotivu obdivoval tak, že se za ní v roce 1968 vydal do Československa.

Film vypráví o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje tisíce sportovců po celém světě. A také o jedinečném vztahu dvou lidí – Emila a Dany Zátopkových – kteří navzdory všem překážkám spolu strávili celý život.

„Když odhlédnu od samotné sportovní přípravy, kdy jsem se musel fyzicky proměnit, musel jsem se pokusit najít Emila v sobě. To je jasný. Když se na to podívám zpětně, myslím, že David Ondříček ve mně styčné body s Emilem viděl dřív než já sám,“ vzpomíná na počátky nejvýraznější role své filmové kariéry Václav Neužil.

Atletická svatba Dany a Emila Zátopkových (Václava Neužila a Marthy Issové)
Atletická svatba Dany a Emila Zátopkových (Václava Neužila a Marthy Issové)

„Samozřejmě jsem sháněl materiály, četl knížky, hovořil s lidmi, kteří Emila znali atd. Ve chvíli, kdy jsem v sobě Emila měl, už jsem se nepotřeboval soustředit na to, kdy klapne klapka.  I kdyby se měnil plán natáčení, točily se jiné scény, bylo mi to vlastně jedno. Protože jsem mohl v Emilovi existovat kdykoliv,“ dodává představitel čtyřnásobného olympijského vítěze.

„Na tenhle film jsem se moc těšila. A pokud jsem měla na počátku nějaké obavy, tak čím víc jsem se dozvídala o životě Emila a Dany, tím víc jsem se těšila. S Vaškem Neužilem jsme si říkali, že jak jsme se zanořili do přípravy, došli jsme do bodu, kdy jsme se cítili jako jejich kamarádi, nebo spíš, že oni jsou naši přátelé. Celá práce byla ohromně radostná,“ přidává se představitelka olympijské vítězky Dany Zátopkové Martha Issová.

Film Davida Ondříčka jde do kin 26. srpna, nyní se můžete v předstihu podívat na trailer.  

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud