8. prosince 2019 • 09:16

Dallas stoupá NBA, Dončič neuvěřitelnou sérií vyrovnal Jordana

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Dallasu v NBA znovu potvrdili výtečnou formu, uspěli podesáté z posledních jedenácti utkání. K sobotnímu vítězství 130:84 nad New Orleans je dovedl mladík Luka Dončič, jenž zaznamenal 26 bodů, devět asistencí a šest doskoků. Mavericks se na západě posunuli už na druhé místo za Lakers. Vedle Denveru a Clippers je stíhá také Houston, jenž po boji zdolal Phoenix 115:109.



Dončič zaznamenal alespoň 20 bodů, pět asistencí a pět doskoků už poosmnácté v řadě, čímž dorovnal sérii legendárního Michaela Jordana ze sezony 1989/90. Na rekord Oscara Robertsona ztrácí mladý Slovinec, jenž na palubovce strávil jen něco málo přes 26 minut, ještě 11 duelů.

Tým se opíral o šest dvouciferných střelců včetně Bobana Marjanoviče, jenž si připsal double double za 15 bodů a 16 doskoků.

„Je ohromně velký a silný. Jakmile dostane míč, už s ním pod košem moc nezmůžete,“ vyzdvihl srbského pivota spoluhráč Kristaps Porzingis, jenž přidal 13 bodů.

Mavericks byli nezastavitelní především v ofenzivě: v poločase sice vedli jen o 12 bodů, třetí část však ovládli 40:14. Rozdílem alespoň 40 bodů vyhráli v sezoně už potřetí, což je nový klubový rekord.

Houston dovedl k výhře autor 34 bodů James Harden. Hvězdný vousáč nastřílel 18 bodů v poslední části, celkem však trefil jen osm z 27 střel. Třetí triple double za sebou zaznamenal Russell Westbrook, který nasbíral 24 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí.

„A bude se zlepšovat i dál. Stále je v týmu prakticky nový, vždyť je to poprvé, co hraje jinde než v Oklahomě,“ připomněl Harden. Náhradník Ben McLemore přidal 27 bodů.

Rockets se drží na páté příčce nabité Západní konference, na druhý Dallas nicméně ztrácejí jen jednu výhru. Suns k úspěchu nestačilo ani 35 bodů Devina Bookera.

Millerova premiéra

Poprvé od propuštění trenéra Davida Fizdalea se fanouškům předvedl New York, s dočasným koučem Mikem Millerem však prohrál 103:104 s Indianou. Knicks měli šanci na prodloužení, Julius Randle však 0,1 sekundy před koncem neproměnil trestný hod.

Uspěla naopak Philadelphia, kterou k drtivé výhře 141:94 nad Clevelandem dovedl 34 body rozehrávač Ben Simmons. Sixers zvítězili poosmé z posledních deseti zápasů a v tabulce Východní konference dotírají na druhý Boston.

NBA:

Dallas - New Orleans 130:84, Houston - Phoenix 115:109, New York - Indiana 103:104, Philadelphia - Cleveland 141:94, Utah - Memphis 126:112.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud