15. prosince 2019 • 08:35

Cenný skalp! Chicago i díky Satoranskému porazilo druhý tým Západu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Satoranský přispěl v sobotním utkání NBA sedmi body k výhře basketbalistů Chicaga nad oslabeným druhým týmem Západní konference Los Angeles Clippers 109:106. Hosté hráli bez Kawhiho Leonarda, Loua Williamse a Patricka Beverlyho a nezvládli koncovku. Hlavní zásluhu na desáté výhře Bulls v sezoně měl autor 31 bodů Zach LaVine. Satoranský odehrál skoro 28 minut a zaznamenal také pět asistencí a tři doskoky.



Bulls prakticky celý první poločas dotahovali náskok, který narostl až na 15 bodů. V průběhu třetí čtvrtiny si sami vypracovali čtrnáctibodové vedení, ale necelých pět minut před koncem o něj přišli. Tou dobou už vysedával český reprezentant na lavičce a zpět na hřiště se nepodíval.

V koncovce hosté měli k dobru několikrát pět bodů, naposledy ještě minutu a půl před koncem. Pak ale LaVine trefil trojku, a protože Paul George následně proměnil jen jeden trestný hod, bylo po další trojce Denzela Valentina 48 sekund před koncem vyrovnáno. George poté nedal další dvě střely a dvě sekundy před sirénou poslal z nájezdu na koš balon do obroučky faulovaný LaVine. Vítězství stvrdil z čáry trestného hodu a George už netrefil ani střelu s klaksonem.

"Podařilo se nám zahrát dobré akce a proměnili jsme ne úplně lehké střely. To rozhodlo," řekl LaVine. "Hráli jsme dobře i předtím, ale chyběly výhry, zápasy jsme ztráceli ve dvou třech posledních minutách. Doufejme, že teď už začneme zvládat i koncovky," přál si lídr Bulls.

Thaddeus Young přidal z lavičky Bulls 17 bodů. Další náhradník Valentine, který v závěru dostal přednost před Satoranským, se postaral o 16 bodů. Clippers prohráli po čtyřech výhrách, s 30 body je táhl střídající Montrezl Harrell, George dodal 27 bodů.

Osmnácté vítězství v řadě vybojovali basketbalisté Milwaukee. Vedoucí tým Východní konference porazil Cleveland 125:108, Janis Adetokunbo k tomu přispěl 29 body. Houstonu nestačilo 39 bodů nejlepšího střelce soutěže Jamese Hardena na výhru nad Detroitem a doma prohrál 107:115.

Ve vlastní hale neuspěl ani Dallas, byť hostům z Miami podlehl až po prodloužení (118:122). Mavericks už od druhé minuty hráli bez hvězdného Luky Dončiče, který si podvrtnul kotník. Jeho spoluhráči pak sice smazali až čtyřiadvacetibodovou ztrátu, ale v prodloužení obrat nedokonali. V týmu Heat zaznamenal triple double Bam Adebayo, autor 18 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí.

NBA:

Chicago - LA Clippers 109:106 (za domácí Satoranský 7 bodů, 5 asistencí, 3 doskoky), Dallas - Miami 118:122 po prodl., Denver - Oklahoma City 110:102, Houston - Detroit 107:115, Memphis - Washington 128:111, Milwaukee - Cleveland 125:108, Phoenix - San Antonio 119:121 po prodl., Toronto - Brooklyn 110:102.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud