25. února 2022 • 09:03

Velký den Krejčího v NBA. Hrál 20 minut, dal dvě trojky a posunul si rekord

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalový reprezentant Vít Krejčí si vylepšil v NBA osobní rekord osmi body. To je o dva víc, než nastřílel v předchozích šesti startech v zámořské lize dohromady a dosavadní maximum zdvojnásobil. Jeho tým Oklahoma City Thunder doma ale prohrál první zápas po pauze vyhrazené pro Utkání hvězd s nejlepším mužstvem soutěže Phoenixem jasně 104:124.



Krejčí strávil na palubovce přes dvacet minut, jasně nejvíce v sezoně, a přidal dva doskoky a jednu asistenci i zisk, k tomu jednu ztrátu a dva fauly. Proměnil tři ze čtyř střel včetně obou tříbodových pokusů. Byly to jeho první úspěšné trojky v lize.

Lídrem domácího týmu byl Shai Gilgeous-Alexander, který po desetizápasové absenci způsobené zraněním nastřílel 32 bodů, nováček Josh Giddey přidal 15 bodů, 9 doskoků a 6 asistencí. Thunder zůstávají po sedmé porážce z posledních osmi utkání čtvrtým nejslabším týmem NBA.

Suns vyhráli osmý zápas za sebou i bez ústředního rozehrávače Chrise Paula, jenž marodí s palcem na ruce. Statistiky hostů vedl Devin Booker s 25 body a 12 doskoky. Cameron Johnson a Mikal Bridges přidali po 21 bodech, Suns celkem zaznamenali 32 asistencí.

Žádný alibismus a odvážná hra. Proč mladý čahoun Krejčí zaujal v USA
Video se připravuje ...

„Mám pocit, že se stále můžeme zlepšovat,“ řekl autor 17 bodů Jae Crowder. „Jsme nyní v pozici, kdy máme v čele určitý náskok, ale zároveň víme, že stále o něco hrajeme. Pořád chceme hrát účelně jako doposud.“

Uspěl i nejlepší tým Východní konference Chicago. Bulls na domácí palubovce přehráli Atlantu 112:108, ostrostřelec DeMar DeRozan k tomu přispěl 37 body a poosmé za sebou překonal pětatřicetibodovou hranici. Alespoň na třicet bodů se dostal podeváté za sebou, což je nejdelší série v klubu od přelomu let 1990 a 1991. Tehdy to dokázal legendární Michael Jordan v deseti zápasech za sebou.

Zlepšenou formu potvrdil také Boston, který porazil oslabený Brooklyn jasně 129:106 a uspěl v devátém utkání z posledních deseti. Jayson Tatum se blýskl 30 body, Celtics si pomohli 17 trojkami.

Nets, jimž chyběli zraněný Kevin Durant a také Kyrie Irving s Benem Simmonsem, spoléhali na novou posilu Setha Curryho, autora 22 bodů. Brooklyn vyhrál z posledních deseti zápasů pouze dva a patří mu osmé místo ve Východní konferenci.

Druhý tým Západní konference i celé ligy Golden State po předchozích dvou porážkách rozdrtil oslabený domácí Portland 132:95. Nikdo z vítězného týmu nemusel odehrál víc než 27 minut, bodově Warriors táhli hvězdní střelci Stephen Curry a Klay Thompson s 18 body. Blazers vedl s 24 body mladík Anfernee Simons.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Boston 106:129,
Chicago - Atlanta 112:108,
Detroit - Cleveland 106:103,
Minnesota - Memphis 119:114,
Oklahoma City - Phoenix 104:124 (za domácí Krejčí 8 bodů, 2 doskoky, 1 asistence),
Portland - Golden State 95:132,
Sacramento - Denver 110:128.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud