Jan Jaroch
11. ledna 2023 • 14:40

Dobré zprávy z NBA. Atlanta si nechala Krejčího, prý chystá i novou smlouvu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vít Krejčí, jediný český basketbalista v NBA, získal příznivější výhled do budoucnosti. Atlanta Hawks si ho ponechala na soupisce i po 10. lednu, což znamená, že jeho pouze z poloviny garantovaný kontrakt na sezonu se stal plně garantovaným. Dvaadvacetiletý Krejčí si přijde na 1,563 milionu dolarů (asi 35 milionů korun) a jeho zástupci mají náznaky, že mu Hawks dokonce nabídnou i novou smlouvu.



Desátý leden je klíčovým datem pro basketbalisty NBA, kteří nemají plně garantovanou smlouvu. Pokud je kluby před tímto datem neumístí na seznam nechráněných hráčů, znamená to, že dostanou vyplacený kontrakt v plné výši. Vít Krejčí si přinesl ještě z působení v Oklahomě kontrakt, jenž mu letos zaručoval pouze padesát procent smluvní částky – tedy 781 759 dolarů. Po úterním deadlinu ale vyinkasuje plnou sumu 1 563 518 dolarů.

Vít Krejčí v sezoně NBA

zápasy: 17

minuty na zápas: 6,3

body: 1,5

doskoky: 0,6

asistence: 0,6

Navíc z agentury, která ho zastupuje, přicházejí dobré zprávy o tom, že Hawks pro rodáka ze Strakonic prý chystají i novou smlouvu a stále ho považují za perspektivní projekt. Atlanta vydá tuto sezonu na platy hráčů přes 150 milionů dolarů, Krejčí je až třináctým nejlépe placeným hráčem týmu.

Krejčí přišel do Atlanty v létě z Oklahomy, kde odehrál svou první sezonu. Do rotace Hawks se zatím neprobojoval, ze čtyřiceti odehraných zápasů dostal šanci jen v sedmnácti zpravidla za rozhodnutého stavu. Na hřišti tráví průměrně šest minut a střílí 1,5 bodu na utkání.

Před koncem roku ho Hawks poslali na jeden zápas do farmářského týmu v G League. V dresu College Park Skyhawks debutoval v sezoně povedeným zápasem a vysokým vítězstvím 124:96 nad Lakeland. Během 32 minut na hřišti nastřílel 11 bodů, doskočil 10 míčů, posbíral i 5 asistencí a blok.

Atlantě, která byla považována před sezonou za jeden ze silnějších celků Východní konference, se příliš nevede. Týmu patří se zápornou bilancí 19 výher a 21 porážek až deváté místo v konferenci, turbulentní je vztah hlavního kouče Nata McMillana s největší hvězdou Traem Youngem. Dokonce se šířily spekulace, že zkušený trenér přemýšlí o rezignaci. Hawks ještě čeká zřejmě komplikovaný boj o play off a kdo ví, zda nepřijde i Krejčího šance. Tým posledním krokem naznačil, že může mít ve velkoměstě státu Georgia budoucnost.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud