16. června 2023 • 18:05

Jordan po 13 letech prodává Hornets. V klubu si nechá jen menšinový podíl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární basketbalista Michael Jordan dokončuje prodej svého většinového podílu v klubu NBA Charlotte Hornets. Menšinový podíl v týmu, který vlastnil 13 let, si ponechá. Hornets dnes na webu uvedli, že Jordan prodává většinu akcií skupině kupců v čele s Gabem Plotkinem a Rickem Schnallem.



Plotkin měl v Charlotte menšinový podíl a Schnall je spolumajitelem jiného klubu NBA Atlanta Hawks. Dohodu musí ještě schválit rada guvernérů soutěže.

Jordan, jeden z nejlepších basketbalistů historie, koupil klub ze Severní Karolíny v roce 2010 údajně za 275 milionů dolarů. Stal se tak prvním bývalým hráčem v roli majoritního vlastníka klubu a také dosud jediným černošským majitelem v NBA.

Podle ESPN má nyní klub hodnotu tři miliardy dolarů. Loni v prosinci koupil Mat Ishbia tým Phoenix Suns za čtyři miliardy. Šestinásobný vítěz NBA s Chicagem a dvojnásobný olympijský šampion Jordan by měl i nadále v Charlotte pracovat a v červenci bude dohlížet na začátek trhu s volnými hráči.

Zatímco na hřišti Jordan sbíral úspěchy, s Hornets se jich nedočkal. Tým se během jeho působení jen dvakrát probojoval do play off a pokaždé vypadl už v prvním kole.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud