Ivo Pospíšil
Premium
4. dubna 2019 • 17:52

Saty před kontraktem K! Roli splnil, říká Zídek. Získá novou smlouvu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o titul je pasé. Do play off NBA už neproniknou. A tak v basketbalovém Washingtonu Wizards začíná čistka. Padáka po šestnácti letech dostal generální manažer Ernie Grunfeld, plánuje se nová strategie vedení týmu… bude do ní spadat i český rozehrávač Tomáš Satoranský? „Svou roli splnil a zaslouží si nový kontrakt,“ říká první Čech v NBA Jiří Zídek. Získá ho však v DC nebo jinde?



Nad zprávou o odchodu dlouholetého GM Wizards Ernieho Grunfelda pokrčil rameny: „U lidí na těchto pozicích se říká: Hired to be fired (najatý pro vyhazov). Je to job, který je velmi slušně oceněný, ale jsou k tomu i adekvátní tlaky,“ přiznal Jiří Zídek. A má jasno. „Vzhledem k tomu, že tým nesplnil cíle, jaké jim majitel dal, mi přijde logické, že byl Grunfeld po 16 letech odejit,“ doplnil. Ve Washingtonu začíná ještě před koncem sezony zemětřesení.

Co tedy může tato změna znamenat pro Tomáše Satoranského, kterému nyní končí smlouva?
„Zatím těžko říct. Co se však Tomáše týče, ten bude, vzhledem k minutám, jež odehrál, určitě cílit na kontrakt okolo deseti až dvanácti milionů dolarů ročně. Dostal se do základní rotace, je v tom nejlepším basketbalovém věku…pokud bude v platovém okruhu na padesát šedesát milionů dolarů za pět let, tak to bych, být v jeho botách, bral za skvělý kontrakt. Na druhou stranu už je tím i hráč limitovaný, kdo ho může vzít – tyto sloty totiž nejsou v každém týmu. Čili teď se to může pomalu krystalizovat, kdo je ochotný ten trejd udělat, kdo by ho chtěl, nebo kdo by pro něj uvolnil místo.“

Takže?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud