20. října 2020 • 12:25

Další konec na Giru kvůli koronaviru! Gaviria se nakazil už podruhé

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní kolumbijský spurtér Fernando Gaviria je dalším cyklistou vyřazeným z Gira d'Italia kvůli koronaviru. Jezdec týmu SAE Team Emirates strávil již v březnu měsíc v nemocnici v Abú Zabí a další pozitivní test odevzdal v rámci plošné kontroly všech účastníků Gira v neděli a během volného pondělka.



Gaviria byl v karanténě šest týdnů už v březnu a dubnu po nákaze během závodu ve Spojených arabských emirátech. Nyní ho čeká další izolace. Z celkem 492 nejnověji odebraných vzorků na Giru byly pozitivní dva, v druhém případě se jednalo o zaměstnance stáje AG2R La Mondiale.

„Gaviria byl okamžitě izolován, cítí se dobře a nemá žádné příznaky. Všichni ostatní jezdci i členové týmu byli negativní a dnes podstoupí další testování,“ uvedl tým SAE v prohlášení. V letošním ročníku Gira byl vítěz bodovací soutěže z roku 2017 Gaviria nejlépe sedmý, do elitní desítky se vedle toho dostal už jen jednou.

Elitní kolumbijský spurtér Fernando Gaviria je dalším cyklistou vyřazeným z Gira kvůli koronaviru
Elitní kolumbijský spurtér Fernando Gaviria je dalším cyklistou vyřazeným z Gira  kvůli koronaviru

Závod, z něhož v minulém týdnu odstoupily dvě kompletní sestavy kvůli nemoci covid-19, dnes po volném dnu pokračuje 16. etapou se startem v Udine. Do rozhodujícího třetího týdne vstoupí v růžovém trikotu lídra Portugalec Joao Almeida, náskok má 15 sekund. Závod by měl skončit v neděli v Miláně.

Před týdnem nedělní a pondělní testování mezi všemi účastníky Gira přineslo osm pozitivních výsledků z pěti různých týmů včetně hvězd Michaela Matthewse a Stevena Kruijswijka. Oba museli závod opustit a odstoupily i kompletní týmy Mitchelton-Scott a Jumbo-Visma. Předtím vyřadil covid i britského spolufavorita Simona Yatese.

Mimořádné kolo kontrol v závěru týdne peloton uklidnilo, neboť byly všechny výsledky negativní. Dnes přišly další dva případy a nad dokončením Gira tak visí otazník.

Paralelně s tím dnes ve španělském Irunu začne i se Zdeňkem Štybarem a Janem Hirtem třetí z cyklistických Grand Tours Vuelta, byť ve zkrácené podobě bez tří etap. První vlna testů neodhalila mezi cyklisty žádný případ nákazy, pozitivní ale byli dva zaměstnanci - po jednom v týmech Bahrajn-McLaren a Sunweb.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud