29. června 2013 • 04:00

Armstrong se pořád cítí jako vítěz a tvrdí: Bez dopingu nešlo Tour vyhrát!

Autor: mjk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ach, to načasování. Jubilejní 100. ročník Tour de France je za dveřmi, jenže natěšený cyklistický svět opět pořádně zpražil bývalý šampión Lance Armstrong. „Za mě bez dopingu nešlo na Tour zvítězit,“ nechal se slyšet v rozhovoru francouzský deník pro Le Monde.



V letech 1999 až 2005 nenašel na nejslavnějším cyklistickém závodě světa přemožitele. Navíc po famózním návratu poté, co přemohl nejtěžší stadium rakoviny varlat. Úchvatný příběh.

Jenže zhruba před rokem to prasklo – idol nezdolnosti a vůle při svých úspěších podváděl, když používal zakázané látky. A nyní, kdy se jeho přiznání začalo pomalu vytrácet z živé paměti, se hlasitě připomněl.

„Jasně, vymazali moje jméno ze statistik. Ale Tour se přeci v letech 1999 až 2005 jezdila, nebo ne? Někdo přece musel dojet první. A o můj vítězný trikot se zatím nikdo nepřihlásil,“ řekl sebevědomý Armstrong pro Le Monde.

V rozhovoru také reagoval na otázku, zda bylo možné v jeho éře vyhrávat závody bez dopingu, takto: „Záleží na závodě. Ale Tour de France? Tu ne, tu bez dopingu bylo nemožné vyhrát. Je to vytrvalostní závod, ve kterém rozhoduje přísun kyslíku do organismu.“

Na přání novinářů později svou odpověď ještě dovysvětlil. „Jak je to dnes? To netuším. Doufám, že to možné je,“ upřesnil, zda se jeho výrok vztahoval pouze k období jeho vítězství.

Cyklistická mánie vypukne v sobotu ve 12:15. Začíná se netradičně na Korsice. ONLINE ze závodu můžete sledovat ZDE.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud