1. července 2013 • 17:20

Smolař Sagan! Také ve třetí etapě skončil druhý, zvítězil Gerrans

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězem třetí etapy Tour de France se stal australský cyklista Simon Gerrans, který v napínavém spurtu těsně porazil Petera Sagana. Slovenský rychlík dojel na druhém místě podruhé za sebou a útěchou pro něj mohl být zelený trikot pro vedoucího muže bodovací soutěže, do kterého se dnes v Calvi oblékl.



Žlutý dres lídra závodu si udržel překvapivý nedělní vítěz Belgičan Jan Bakelants, který skončil etapu z Ajaccia do Calvi dlouhou 145,5 kilometru v hlavním poli na 19. místě. Český jezdec Roman Kreuziger projel cílem na 36. příčce také ve stejném čase jako vítěz. V celkovém pořadí si polepšil o jedno místo na 18. pozici.

Gerrans o centimetry vybojoval své druhé vítězství na Tour. Jednu etapu na nejslavnějším závodu planety dokázal třiatřicetiletý jezdec stáje Orica-GreenEdge, jejíž autobus způsobil zmatky v cíli úvodního dne, vyhrát už v roce 2008.

V průběžné klasifikaci se Gerrans posunul na třetí místo, za Bakelantse poskočil dosud třetí Francouz Julien Simon. Ještě 72. jezdec celkového pořadí ztrácí na žlutý trikot pouze jednu sekundu.

V třetí etapě se nejprve zrodil pětičlenný únik, který peloton zlikvidoval v závěrečném stoupání dne na Col de Marsolino. V následném sjezdu zaútočila další čtveřice jezdců včetně Francouze Sylvaina Chavanela, ani ti však stíhací jízdě hlavního pole neodolali.

Jako první z jubilejního 100. ročníku odstoupil zkušený Kazach Andrej Kašečkin. Závod vzdal krátce po startu dnešní etapy.

V úterý se jede časovka družstev na 25 km v Nice.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud