14. července 2016 • 21:28

Usain Froome. Twitter zavalily vtipné koláže, UCI kontrolovala motorek

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový pohled se nenaskytne každou etapu. Lídr Tour de France Chris Froome po kolizi s motorkou v závěru 12. etapy, která mu zničila kolo, vzal nohy na ramena a ztrátu se snažil dohnat v poklusu. Ihned po závodě se na Twitteru začaly k jeho běhu rojit vtipné koláže a hlášky, smysl pro humor projevila také Mezinárodní cyklistická unie (UCI), která podle některých informací zničené kolo okamžitě sebrala na kontrolu, zda v něm není zaveden skrytý motorek.



Bauke Mollema, Richie Porte a Chris Froome odnesli srážku s motorkou v závěru náročného stoupání na Mont Ventoux. Zatímco první dva jmenovaní se zvládli rychle oklepat a pokračovat, lídr Tour přišel o kolo.

Servisní vůz nebyl v blízkosti, a tak se rozhodl kus cesty běžen bos. Toho se chytil jeden z diváků a cyklistu přirovnal k legendárnímu jamajskému sprinterovi Usainovi Boltovi. "Jaký to den, Usain Froome je stále ve žlutém," napsal na twitter.

A nebyl jediný, kdo si do britského jezdce rýpl. Další z fanoušků si dal dokonce práci s photoshopem a Frooma přidal na fotografii sprinterů.

Velký smysl pro humor projevil i další přispěvatel. Ten k videu běžícího Frooma přidal znělku ze známého seriálu Pobřežní hlídka.

Lídr Tour jako toreador? Na vtipné koláži má za sebou dokonce i býka.

"Pokud měl Froome ráno koupel ve vaně, tak to znamená, že dnes úspěšně dokončil triatlon?" vtipkuje další.

Během čekání na vůz stáje Sky s novým kole, vyzkoušel Froome jet na náhradním, které získal od neutrálního servisního vozu Mavic. Kolo mu však vůbec nevyhovovalo a jízdu po chvíli vzdal. A jak na něm ten kus cesty jel? Jeden z diváků ho přirovnal k mývalovi.

Svůj smysl pro humor zřejmě předvedla i Mezinárodní cyklistická unie. "Froomovo kolo bylo nalezeno - sedátko zůstalo rozbité. Tak ho odvezli na kontrolu, zda nemá motorek (vážně)," napsal na twitter The Cycling Podcast a přidal i fotografii.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud