9. července 2019 • 19:52

Sagan v cílových spurtech zatím prohrává: Jsem spokojený i tak

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé místo, páté a čtvrté. Když nepočítáme nedělní časovku, byl Peter Sagan v letošním ročníku Tour de France zatím vždycky u finálního spurtu. A k vytouženému etapovému prvenství mu stačil jen kousek. Ani ve čtvrté etapě nedokázal dotáhnout závěrečný sprint k výhře, přesto je se svými výkony spokojený. „Dnes to bylo dost nervózní a v závěru i dost těžké,“ popsal slovenský jezdec.



Sagan zatím plní plán na jedničku. Drží zelený trikot, na konci každé etapy je mezi nejlepšími pěti a zatím ho míjejí i nehody. Ve čtvrté etapě se už potřetí v letošním ročníku dokázal probojovat do závěrečného spurtu, ale stejně jako v předchozích pokusech, i nyní se našel někdo rychlejší. „Nemohl jsem se rozhodnout, jestli mám zůstat na zadním kole Vivianiho, pak jsem šel za Kristoffa a to asi byla chyba. I tak jsem ale spokojený,“ ohlédl se za etapou Sagan v rozhovoru pro televizní stanici Eurosport.

Právě Elia Viviani se nakonec radoval ze svého vůbec prvního etapového vítězství. Dokázal tak, že Deceuninck Quick-Step je letos opravdu silná, lídrem závodu je totiž od závěru třetí etapy Julian Alaphilippe.  „Deceuninck má rozhodně nejlepší sprinterský vláček,“ smekl Sagan.

„Dnes to byl velmi rychlý závěr pro tyhle čisté sprintery. Včera jsem to tahal s vrchařema, bylo to dost těžké a spotřeboval jsem víc energie. Možná mi právě to dneska chybělo. Ale pro mě je nejdůležitější, že jsem byl opět vepředu, že jsem ve sprintech konstantní a že se mi nic nestalo,“ uvědomil si.

Zítra cyklisty čeká pátá etapa, další z těch, která by mohla právě Saganovi vyhovovat. 175,5 km dlouhá trasa ze Saint Dié des Vosges do Colmar se totiž pyšní hned čtyřmi horskými prémiemi, členitý profil by tak mohl vyhovovat spíše klasikářům.

Peter Sagan, lídr spurterského pořádí, dojel ve čtvrté etapě na čtvrtém místě
Peter Sagan, lídr spurterského pořádí, dojel ve čtvrté etapě na čtvrtém místě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud