26. srpna 2020 • 20:39

Tour přijde o jednoho z Čechů! Štybar se odhlásil kvůli zranění

Autor: ČTK, rb
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ohromná smůla. Když už tým Deceuninck-Quick Step oznámil v pondělí, o dva dny dříve, než bylo původně v plánu, svou nominaci na letošní odloženou Tour de France, nechybělo v ní ani jméno českého závodníka Zdeňka Štybara. Ve středu večer však přišla nepříjemná zpráva. Štybar se nakonec „Staré dámy“, která odstartuje už v sobotu v Nice, nezúčastní. Jeho tým uvedl, že má vítěz jedné etapy z roku 2015 poraněnou kolenní šlachu. V osmičlenné sestavě belgické stáje ho nahradil Francouz Rémi Cavagna.



Čtyřiatřicetiletý Štybar měl na Tour startovat potřetí v kariéře, naposledy se zde představil před třemi lety. S účastí trojnásobného mistra světa v cyklokrosu to bylo trochu jak na houpačce.

V původním kalendáři před pandemií koronaviru ve start na francouzské Grand Tour hodně věřil. Poté ovšem, stejně jako všichni ostatní, nevěděl, co bude, a jeho myšlenky už směřovaly spíš ke klasikám, posunutým na podzim. Pak jej ale tým zařadil do rozšířené nominace a naděje opět žila.

V pondělí pak přišlo potvrzení. Pro tým, kterému se nedávno zranili při pádech Fabio Jakobsen, Remco Evenepoel či Yves Lampaert, tak přišla další komplikace.

Naposledy Štybar závodil v sobotu na mistrovství republiky v Mladé Boleslavi, kde ve spurtu podlehl Adamu Ťoupalíkovi. Po Štybarově vyřazení zůstali ve startovní listině odloženého 107. ročníku Tour dva Češi Roman Kreuziger a Jan Hirt.

„Nikdy jsem si nemyslel, že má Tour de France skončí takhle rychle. Jenom jsem si krátce projel trať druhé etapy... Nikdy jsem nebyl tak sklíčený cestou domů stejně jako jsem nebyl nikdy ve své kariéře tak zklamaný,“ vyjádřil se Štybar na Instagramu. „Teď musím podstoupit nějaká vyšetření a rozhodneme se, co bude v nadcházejících týdnech. Nejspíš jsem byl příliš natěšený na start na Tour po třech letech. Všem klukům z týmu přeju hodně štěstí.“

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud