29. srpna 2020 • 18:05

Divoký start Tour de France! Etapu plnou pádů v dešti vyhrál Kristoff

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poklidný rozjezd? Nic takového! Hned první etapa slavné Tour de France nabídla spoustu událostí, v dešti a složitých podmínkách došlo i na řadu pádů. V hromadném dojezdu nakonec vyhrál Alexander Kristoff, který se oblékne do žlutého dresu. Etapové prvenství na Staré dámě získal počtvrté v kariéře.



Úvodní etapu cyklistické Tour de France ovládl v závěrečném spurtu Nor Alexander Kristoff a po čtvrtém dílčím triumfu v slavném závodě oblékne poprvé v kariéře žlutý trikot. Deštivou etapu okolo Nice poznamenalo několik pádů na kluzkém asfaltu.

Jezdci na Azurovém pobřeží absolvovali tři padesátikilometrové okruhy. V hromadném finiši zaskočil favorizované spurtéry třiatřicetiletý Kristoff, jenž v závěrečných metrech přesprintoval mistra světa v silničním závodě Dána Madse Pedersena.

„Lepší začátek si nedokážu představit. Splnil se mi sen, navíc jsem k etapovému triumfu přidal i žlutý trikot. Poslední kilometr jsem byl sám, ale cítil jsem se silný a vyvezl jsem se za Peterem Saganem. Měl jsem dost sil to dokončit, ačkoli příprava na Tour nebyla nic moc,“ řekl Kristoff.

Nejslavnější cyklistický závod světa začal kvůli pandemii koronaviru s dvouměsíčním zpožděním a za přísných hygienických opatřeních. V pelotonu jsou i dva čeští jezdci Jan Hirt s Romanem Kreuzigerem. V neděli čeká na závodníky první horská etapa s dvěma náročnými stoupáními.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 1. etapa: Nice - Nice (156 km):

1. Kristoff (Nor./SAE Team Emirates) 3:46:23, 2. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 3. Bol (Niz./Sunweb), 4. Bennett (Ir./ Deceuninck-Quick-Step), 5. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 6. Viviani (It./Cofidis), 7. Nizzolo (It./NTT Pro Cycling), 8. Coquard (Fr./B&B Hotels-Vital Concept), 9. Turgis (Fr./Total Direct Energie), 10. Stuyven (Belg./Trek- Segafredo) všichni stejný čas, ...103. Hirt (ČR/CCC) -2:57, 127. Kreuziger (ČR/NTT Pro Cycling) -3:23.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud