30. srpna 2020 • 18:28

Alaphilippe jde na Tour do žlutého! Rozjel si vítězný únik, Sagan zlobil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tour de France 2020 má po druhé etapě nového vedoucího muže - a Julian Alaphilippe může ve žlutém dresu vydržet hodně dlouho, vloni v něm jezdil 14 dní. V druhém dějství, které se jelo kolem Nice, si počkal s únikem na poslední kopec 13 km před cílem, kde kde ho dojeli ještě Brit Adam Yates a Švýcar Marc Hisrchi. Peloton už trojici sjet nedokázal a domácí jezdec si těsně dospurtoval pro pátý etapový triumf v kariéře. Druhý byl nakonec Hirschi, třetí místo bral Yates.



Hned po startu druhé etapy nastoupil do úniku slovenský spurter Peter Sagan, na úvodní prémii ale nedosáhl a skupinka byla postupně pohlcena pelotonem.

ONLINE: Druhá etapa Tour de France 2020 »

Alaphilippe nastoupil zhruba 200 metrů před páskou, kdy už se k uprchlíkům blížil peloton. Favorizovaného člena týmu Deceuninck-QuickStep se udržel jen Hirschi, ale Francouze už nepředstihl. Yates skončil těsně před pelotonem třetí. V průběžném hodnocení je pořadí opačné, Alaphilippe vede před Yatesem o čtyři sekundy, Hirschi je třetí.

Týmový kolega Zdeňka Štybara, jenž přišel o účast na Tour na poslední chvíli kvůli zranění, vysvlékl ze žlutého trikotu vítěze sobotní úvodní etapy Alexandera Kristoffa z Norska. Už druhá etapa nabídla netypicky kopce, cyklisté absolvovali dvě stoupání první kategorie a jedno kategorie druhé.

Češi Roman Kreuziger a Jan Hirt letos v závodě neusilují o výsledek v celkovém pořadí a v neděli dojeli s téměř osmnáctiminutovou ztrátou na 88. a 112. pozici. Oba se chtějí pokusit o etapové vítězství.

Pondělní třetí etapa z Nice do Sisteronu má spíše rovinatý profil, po 198 km by měl rozhodovat hromadný spurt.

ONLINE: 3. etapa Tour de France 2020 »

Cyklistický závod Tour de France - 2. etapa Nice - Nice (186 km):
1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) 4:55:27, 2. Hirschi (Švýc./Sunweb) stejný čas, 3. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -1, 4. Van Avermaet (Belg./CCC), 5. Higuita (Kol./EF), 6. Mollema (Niz./Trek-Segafredo), 7. Lucenko (Kaz./Astana), 8. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates), 9. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe), 10. Bettiol (It./EF) všichni -2, ...88. Kreuziger (ČR/NTT) -17:45, 112. Hirt (ČR/CCC) -17:51.

Průběžné pořadí:
1. Alaphilippe 8:41:35, 2. A. Yates -4, 3. Hirschi -7, 4. Higuita, 5. Pogačar, 6. Chaves (Kol./Mitchelton-Scott), 7. Formolo (It./SAE Team Emirates), 8. Bernal (Kol./Ineos Grenadiers), 9. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers), 10. Dumoulin (Niz./Jumbo-Visma) všichni -17, ...99. Kreuziger -18:00, 111. Hirt -18:06.

Vše o Tour de France 2020 najdete zde »

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud