31. srpna 2020 • 17:40

Třetí etapu Tour vyhrál Australan Ewan, v těsném spurtu předčil i Sagana

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí etapu Tour de France s cílem v Sisteronu vyhrál v hromadném spurtu Caleb Ewan z týmu Lotto-Soudal. Australský závodník zaútočil ze zadních pozic a těsně předčil Ira Sama Bennetta i Itala Giacoma Nizzola, týmového parťáka Romana Kreuzigera. V popředí finišoval také Peter Sagan, který nakonec skončil pátý.



Žlutý trikot lídra uhájil Francouz Julian Alaphilippe, jenž se do čela průběžného pořadí dostal v neděli. Dnes dojel v hlavním pelotonu a dál si drží náskok čtyř sekund před Adamem Yatesem.

Ewan udělal vítězstvím velkou radost celé stáji, která v úvodních dvou etapách přišla po pádech už o dvě opory Němce Johna Degenkolba a Belgičana Philippa Gilberta. Ze závodu už musel odstoupit i Španěl Rafael Valls u týmu Bahrajn-McLaren.

Velká radost vítězného Caleba Ewana
Velká radost vítězného Caleba Ewana

Dnes Tour skončila i pro Anthonyho Péreze, který si při pádu zlomil klíční kost. Francouzský cyklista přitom vyhrál úvodní dvě horské prémie a virtuálně se oblékl do puntíkatého dresu nejlepšího vrchaře, 70 kilometrů před cílem ale jeho naděje v jednom ze sjezdů skončily.

V čele hodnocení vrchařů tak nyní figuruje jeho krajan Benoit Cosnefroy. Zelený trikot bodovací soutěže si do čtvrté etapy oblékne Peter Sagan, jenž se dnes se spurtu neprosadil a dojel pátý.

V úterý dostanou v závěru příležitost vrchaři, čtvrtá etapa totiž vyvrcholí premiérovým horským dojezdem. Cíl 160,5 km dlouhé trasy pořadatelé umístili k horní stanici lanovky v zimním středisku Orciéres-Merlette ve výšce 1825 metrů nad mořem. Peloton na konci dne čeká 7,1 kilometru dlouhý výjezd s průměrným stoupáním 6,7 procenta.

Cyklistický závod Tour de France - 3. etapa: Nice - Sisteron (198 km):

1. Ewan (Austr,/Lotto-Soudal) 5:17:42 hod., 2. Bennett (Ir./Deceuninck-Quick Step), 3. Nizzolo (It./NTT), 4. Hofstetter (Fr./Israel Start-Up Nation), 5. P. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 6. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 7. Bol (Niz./Sunweb), 8. Trentin (It./CCC), 9. Coquard (Fr./B&B Hotels-Vital Concept), 10. Bonifazio (It./Total-Direct Energie) všichni stejný čas, ...151. Kreuziger (ČR/NTT), 159. Hirt (ČR/CCC) oba -2:50.

Průběžné pořadí: 1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick-Step) 13:59:17, 2. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -4, 3. Hirschi (Švýc./Sunweb) -7, 4. Pogačar (Slovin./SAE-Team Emirates), 5. Formolo (It./SAE-Team Emirates), 6. Bernal (Kol./Ineos), 7. Dumoulin (Niz./Jumbo-Visma), 8. Higuita (Kol./EF), 9. Martin (Fr./Cofidis), 10. Chaves (Kol./Mitchelton-Scott) všichni -17, ...104. Kreuziger -20:50, 106. Hirt -20:56.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud