Romana Barboříková
2. července 2022 • 04:50

Hvězdy Tour v jiných dresech: úlet s dráčky i inspirace malířskými mistry

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Na speciální příležitosti, ne však příliš často, mají týmy podle pravidel možnost změnit design svých dresů. Zcela pochopitelně to dělají hlavně na podnicích Grand Tour. Rovnou sedm jich vizáž upravilo na nejslavnější závod planety, jeden dokonce přišel kvůli sponzorovi i s úpravou svého názvu. Koho tak musíte hledat v jiných než v pro ně typických dresech? Třeba hvězdy jako Primož Roglič a Wout van Aert, Chris Froome, Mathieu van der Poel, Giulio Ciccone, Aleksandr Vlasov. A s největším úletem zase přišel celek EF Education-EasyPost.

  • Trek-Segafredo – modrá je dobrá

    U tohoto celku si fanoušci za uplynulých šest měsíců zvykli, že jejich závodní úbor je hodně světlý, konkrétně rovnou bílý s červeným pruhem na hrudi. Na Staré dámě ale své borce budou muset hledat v úplném opaku, tým totiž převlékl do tmavě modrých trikotů se svítivě bílými nápisy.

    Nový dres týmu Trek-SegafredoFoto Reuters

  • Van der Poel zesvětlá

    Když byla zmínka o týmu, který pozměnil dokonce svůj název, jedná se o Alpecin-Deceuninck, dosud známý pod názvem Alpecin-Fenix. Jeho hlavní hvězda se sice bude snažit obléci alespoň na pár dnů do žlutého, jinak Mathieu van der Poela hledejte tentokrát ve světle modrém dresu, který pochází od českého výrobce.

    Mathieu van der Poel v novém dresuFoto ČTK/AP

  • Bora-hansgrohe: stále zelená, ale…

    Jeden z mužů usilujících o Top 10 celkového pořadí Aleksandr Vlasov či Lennard Kämna, který se ukázal v dobrém světle na letošním Giro d´Italia, také trochu změní oblečení. Tradiční kombinaci tmavě zelené se světlejší toutéž barvou nahradí světlejší varianta zelené s bílou.

    Jezdci týmu Bora-HansgroheFoto Reuters

  • Umělecké dílo celku Jumbo-Visma

    Bývá už takovým nepsaným pravidlem, že týmy, které běžně závodí ve žlutých dresech, je na Tour de France obměňují, aby se to pak nepletlo s aktuálním lídrem. Ne vždy tento zvyk Jumbo-Visma dodržovali, ale tentokrát ano. Inspiraci pro své zcela unikátní dresy hledali v holandských mistrech Rembrandtovi, Vermeerovi a Van Goghovi.

    Jonas Vingegaard z týmu Jumbo-VismaFoto Reuters

  • Izraelská podpora Rwandy

    Chrise Frooma a jeho parťáky z týmu Israel-PremierTech běžně vídáme v trikotech, které mají horní polovinu bílou a tu spodní do modra. Na francouzské Grand Tour u nich ale žádnou bílou nehledejte. Tým zvolil svěží barevný design laděný, jak je u spousty týmů oblíbené, do odstínů modré. Chtějí jimi upozornit na kampaň, v rámci které plánují vystavět cyklistické centrum ve Rwandě.

    Jezdci týmu Israel-PremierTechFoto Reuters

  • EF Education-EasyPost: po kačerovi přichází draci

    Asi málokterý cyklistický fanoušek vypustil z paměti dresy této americké sestavy z Gira 2020, na kterých se vyjímal kačer a byly hodně barevné. A jejich sponzoři a designéři se nenechali zahanbit ani tentokrát. Na letošní Giro byla změna hodně decentní, i když dost viditelná. Na Tour ale přijíždí zase se slušným úletem. Na trikotech, které jsou v jejich typické růžové, se dole smějí dva zelení dráčci.

    Zelení dráčci na dresech týmu EF Education-EasyPostFoto Reuters

  • Lotto-Soudal: jiná červená

    Dresy, ve kterých mimo jiné uvidíte australskou „Kapesní raketu“ Caleba Ewana zůstávají sice stále červené, přesto je tam změna patrná na první pohled. Na celém designu vám přijde něco zvláštního, dokud si neuvědomíte: No jo, ta modrá je tam navíc. Kvůli novému sponzorovi celek obohatil svou výbavu právě o světle modrý pásek na pravém rukávu a také o přilby ve stejné barvě.

    Modrý pásek na dresech týmu Lotto-SoudalFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud