29. srpna 2023 • 18:15

Souboj spurtérů na Vueltě, slaví Australan Groves. Lídrem dál Evenepoel

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský cyklista Kaden Groves vyhrál čtvrtou etapu Vuelty a slaví třetí vavřín na Grand Tours. V závěru 183,4 km dlouhé trasy z Andorry do Tarragony porazil ve spurterském souboji Juana Sebastiána Molana z Kolumbie. Vedení v průběžném pořadí uhájil obhájce titulu Remco Evenepoel z Belgie.



Koncovku dnešní etapy poznamenaly dva pády. K hromadnému karambolu v pelotonu došlo nejprve zhruba čtyři kilometry před koncem, kde se hlavní pole roztrhlo. Další dva jezdci poté skončili v bariéře v poslední ostré zatáčce před cílem.

Český cyklista Michal Schlegel dojel na 71. místě ve skupině, která na vítěze v závěru ztratila 33 sekund. Jan Hirt nabral ještě o 18 sekund víc a obsadil 92. příčku.

Časovkářský mistr světa Evenepoel se dnes všem nepříjemnostem vyhnul, na rozdíl od předchozího dne, kdy se po průjezdu cílem srazil s novinářem a skončil na zemi. Svá zranění z tohoto karambolu ale označil jen za povrchová a neměla by ho nijak omezovat. „To se stává. Měl jsem štěstí,“ uvedl lídr týmu Soudal-Quick Step.

V červeném dresu bude i ve středeční páté etapě hájit náskok pěti sekund před Španělem Enricem Masem. Dánský šampion Tour de France Jonas Vingegaard figuruje s odstupem 31 sekund na čtvrtém místě.

Peloton ve středu absolvuje 186,2 km dlouhou trať z Morelly do Burriany. Cyklisty čeká podobný zvlněný profil jako dnes a opět by se v závěru ke slovu měli dostat spurteři.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 4. etapa (Andorra la Vella - Tarragona, 183,4 km).

1. Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck) 4:05:41, 2. Molano (Kol./SAE Team Emirates), 3. Theuns (Belg./Lidl-Trek), 4. Menten (Belg./Lotto-Dstny), 5. Van Gestel (Belg./TotalEnergies), 6. Aular (Ven./Caja Rural-Seguros RGA), ...71. Schlegel (ČR/Caja Rural-Seguros RGA) -33, 92. Hirt (ČR/Soudal-Quick Step) -51.

Průběžné pořadí: 1. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick Step) 12:48:52, 2. Mas (Šp./Movistar) -5, 3. Martinez (Fr./Groupama-FDJ) -11, 4. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -31, 5. Vlasov (ČR/Bora-hansgrohe), 6. Uijtdebroeks (Belg./Bora-hansgrohe) oba -33, ...30. Hirt -2:47, 62. Schlegel -11:09.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud